Grupul de Lucru Articolul 29 continuă investigațiile în cazul Google

  • Posted on: 14 March 2013
  • By: Redacția ApTI

Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 11.5

În octombrie 2012, Grupul de Lucru Articolul 29 (care reprezintă autoritățile pentru protecția datelor din statele membre ale Uniunii Europene) a transmis Google o serie de recomandări în vederea soluționării anumitor deficiențe referitoare la politica de confidențialitate a companiei. Grupul consideră că Google nu a luat măsurile necesare pentru a aborda chestiunile semnalate și că, prin urmare, continuă să nu respecte Directiva 95/46/CE privind protecția datelor.

În cadrul sesiunii plenare din 26 februarie 2013, autoritățile pentru protecția datelor din cadrul Uniunii Europene au decis să continue investigațiile în cazul Google și să ia toate măsurile necesare în acest caz, în baza puterilor și competențelor conferite, sub coordonarea unui grup condus de autoritatea franceză pentru protecția datelor (CNIL).

Se pare că autoritățile pentru protecția datelor nu mai sunt dispuse să închidă ochii la neregulile comise de Google.

Grupul de coordonare se va întruni în săptămânile următoare, iar Google va fi invitat pentru o audiere. Unele dintre chestiunile care ar putea fi aduse în discuție de către autorități includ: condițiile privind transferarea de către Google, către dezvoltatorii de aplicații, de informații personale ale tuturor utilizatorilor de dispozitive Android care au achiziționat o aplicație din magazinul de applicații Google Play, precum și condițiile în care aceste date au fost transferate în afara Uniunii Europene; lipsa unui răspuns la întrebările CNIL referitoare la schimbarea politicii de confidențialitate a Google; aspecte ce țin de viața privată în cazul noilor proiecte Google, cum ar fi Ochelarii Google.

Informații suplimentare:

Licenţă: Creative Commons Atribuire 3.0

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.