Convinge europarlamentarii să voteze împotriva "reformei copyright"! EDRi îți oferă un grant să mergi la Bruxelles

  • Posted on: 8 March 2019
  • By: George Hari Popescu
În săptămânile următoare (data încă n-a fost confirmată), Parlamentul European va vota directiva copyright. În forma actuală, articolul 13 va duce la impunerea de filtre de upload la majoritatea serviciilor online pe care le folosim. De aceea, EDRi lansează un grant pentru activiștii care vor să meargă la Bruxelles, pentru a sta de vorbă cu europarlamentarii și a-i convinge să voteze împotriva filtrelor. 
 

Detalii practice

Grant-urile acoperă costuri de transport de până la 350 de euro (inclusiv transportul local în Strasbourg și/sau Bruxelles) și costuri de cazare de 50 de euro pe noapte (maximum două nopți). Banii vor fi oferiți în ordinea sosirii și acceptării candidaturilor.
 
Poate candida orice persoană sau instituție care reprezintă societatea civilă, având, de preferință, experiență în întâlniri cu decidenții și cunoștințe suficiente despre implicațiile Articolului 13.
 
EDRi va organiza un workshop cu o zi înainte de plecare, pentru cei cu mai puțină experiență în domeniul advocay.
 
Pentru a beneficia de un grant, trimite un e-mail în engleză la diego.naranjo [at] edri.org, cu subiectul “SYI-grants”, până în 14 martie. Precizează în mesaj dacă tu sau organizația ta aveți experiență de advocacy despre drepturile digitale. De asemenea, include o motivație de 300 de cuvinte și câte persoane de la organizație vor să meargă (maximum 2 persoane pe organizație).
 
EDRi (European Digital Rights) este o asociație europeană a organizațiilor de drepturi civile și ale omului. ApTI este membră a asociației.
 
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.