Te invităm la o întâlnire despre SEEDIG: Internet și politici digitale în Europa de Sud-Est

  • Posted on: 9 November 2018
  • By: Redacția ApTI

În pregătirea SEEDIG5, care va avea loc în București, în mai 2019, te invităm la o întâlnire informală, luni, 26 noiembrie. Vom povesti despre Internet și politici digitale în Europa de Sud-Est, despre SEEDIG și întâlnirea din 2019, și de ce și cum să participi.

În mai 2019, România va fi gazda celei de-a cincea reuniuni anuale a South Eastern European Dialogue on Internet Governance (SEEDIG), o inițiativă de tip Internet Governance Forum dedicată Europei de Sud-Est și zonei învecinate (SEE+). SEEDIG își propune să faciliteze discuții și colaborări privind utilizarea, evoluția și guvernanța Internetului și a altor tehnologii digitale, între actori din SEE+ (instituții publice, organizații interguvernamentale, sectorul privat, comunitatea tehnică și academică și societatea civilă).

Una dintre activitățile principale ale SEEDIG o reprezintă reuniunile anuale, găzduite într-un stat din regiunea SEE+. Evenimentul include o zi dedicată programelor de dezvoltare (SEEDIG Youth School și SEEDIG Fellowship Programme) și două zile cu sesiuni plenare în cadrul cărora sunt dezbătute, din perspectivă regională, subiecte precum decalajul digital, neutralitatea Internetului, securitatea informatică, drepturile utilizatorilor de Internet și economia digitală.

În pregătirea SEEDIG 2019, vă invităm la o întâlnire informală - organizată de ApTI și SEEDIG - pentru a discuta despre cum și de ce comunitatea Internet din România se poate implica în această inițiativă. Întâlnirea va avea loc în București, luni, 26 noiembrie 2018, începând cu ora 17:30.

 

Înscrie-te online până pe 21 noiembrie. Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Îți vom trimite apoi detalii despre locația întâlnirii.

 

De ce să participi?

  • Pentru a afla ce se mai întâmplă prin SEE+ când vine vorba de Internet și politici digitale, și cum își propune SEEDIG să contribuie la o dezvoltare digitală durabilă a regiunii.
  • Pentru a afla mai multe despre SEEDIG 2019: De ce în România? Cine participă și de ce? Ce se va discuta? Cine susține evenimentul?
  • Pentru a discuta despre cum și de ce să susții SEEDIG și să te implici în pregătirea SEEDIG 2019.

 

Pe cine mai invităm?

Cum SEEDIG este o inițiativă deschisă tuturor celor interesați de Internet și politici digitale, la fel este și întâlnirea din 26 noiembrie. ONG-uri, instituții publice, ISP-iști, registrari, companii telecom, … - vă așteptăm la o discuție despre implicațiile organizării SEEDIG 2019 în România și contribuția comunității Internet locale.

 

Ni se vor alătura și reprezentanți ai organizațiilor care și-au arătat, până în momentul de față, disponibilitatea de a susține SEEDIG 2019 în calitate de parteneri: Comisia pentru tehnologia informației și comunicațiilor din Camera Deputaților, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

 

Între timp…

Te invităm să afli mai multe despre SEEDIG, pe site-ul inițiativei și din broșura de prezentare.

 

Dar până atunci...

Nu uita, înscrie-te online până pe 21 noiembrie!


 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.