Sunt roboții buni sau răi? - infografic

  • Posted on: 28 March 2024
  • By: Redacția ApTI

Etica aplicată în domeniul inteligenței artificiale are niște limitări evidente. În primul rând, etica este văzută, deseori, ca o reglementare de mâna a doua, fără cadru legal. Ea este percepută ca fiind un set de recomandări care nu constrâng prin pedepse sau recompense, și, deseori, este văzut ca fiind complet opțională – ba chiar o barieră împotriva inovației.

Pe lângă aceste limitări, evidente la prima vedere, există și o latură mai puțin cunoscută despre modul în cadre industria de inteligență artificială folosește etica aplicată.

l patrulea articol din seria noastră despre Inteligența Artificială explorează implicațiile etice ale modurilor cum sunt construite și folosite tehnologiile IA. În articole precedente am vorbit pe larg despre sistemele de inteligență artificială (ce sunt, ce nu sunt și ce pot fi) și am identificat problemele majore ale acestor tehnologii și cum ne pot afecta drepturile fundamentale.

Atașăm acestui articol un infografic cu toate abuzurile eticii și practicile prin care cei care comercializează soluții bazate pe IA încearcă să ducă de nas și utilizatorul și guvernele. Infograficul este licențiat liber (CC BY). El poate fi preluat, modificat sau reutilizat fără acordul nostru, ci doar cu menționarea corectă și legală a sursei.

Atasamente: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.