Julia Reda: reforma copyright-ului în UE ar putea afecta drepturile fundamentale ale cetățenilor

  • Posted on: 6 March 2017
  • By: George Hari Popescu
Julia Reda

Julia Reda, membru al Parlamentului European (PE), a publicat un studiu comandat de Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și coordonat de Christina Angelopoulos. Studiul a fost focalizat pe medierea la Centre for Intellectual Property and Information Law (CIPIL) de la Universitatea din Cambridge și evaluează impactul articolului 13 și al următoarelor paragrafe din legea propusă a copyright-ului, în contextul compatibilității cu legislația din UE. Angelopoulos sugerează că prevederile din domeniu ar trebui eliminate sau modificate în mod semnificativ. 

Practic, Comisia Europeană ar putea obliga platformele de Internet să monitorizeze întregul conținut pe care utilizatorii îl publică, pentru a detecta dacă materialele încalcă dreptul de autor.

Julia Reda consideră că exprimările din articolul 13 sunt incompatibile cu Directiva de E-Commerce și cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Studiul comandat confirmă evaluarea recentă realizată de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.