Parlamentul European adoptă o nouă lege tîmpită legată de Internet

  • Posted on: 12 September 2018
  • By: Bogdan Manolea

Cea mai proasta decizie in legatura cu proiectul de asa-zisa "reforma copyright" a fost luata astazi de Parlamentul European.

Acceptarea taxei pe link si a cenzurarii platformelor ne dovedeste nu doar faptul ca majoritatea europarlamentarilor nu au o intelegere minimala a aspectelor reglementate, ci si ca sunt gata sa tina partea intereselor comerciale directe a unor grupuri de interese puternice (editori de presa, DAR nu jurnalisti si organisme de gestiune colective, DAR nu creatori), in detrimentul libertatii de exprimare si a interesului cetatenilor - cei mici si multi, dar fara un glas comun.

Maine nu se va intampla nimic. Parlamentul European nu da OUG-uri si pina intra in vigoare s-ar putea sa mai dureze trei ani (daca nu cumva se intampla ceva extraordinar - vezi pasi mai jos). Dar directia este stabilita. Si nu este pentru libertatea de exprimare online, cu pentru interesele unora. (vezi noua propunere de astazi a Comisiei in care cer ca orice continut terorist (ce naiba e aia?!) sa fie dat jos in 1 ora de orice gazduitor ?!?)

Ca sa va dati seama de monumentul de imbecilitate juridică votat astăzi uitați-vă la schimbul de mesaje publice pe twitter între doi cunoscuți profesori de drept&Internet:

Andrej zice: "Unul din cele mai proaste texte pe care le-am vazut in cariera mea academica in drept de 23 de ani", Iar Lilian replica "Este proastă astfel încât răspunsul meu este "O, doamne, eu chiar trebuie să PREDAU chestia asta acum?"

Cory Doctorow a zis azi pe twitter niste chestii remarcabil de adevarate, care ating intregul context:

"Censoring, surveillance and controlling the nervous system of the 21st century is a prize beyond measure for every dictator, every fool, every troll.

Everything we do today involves the internet. Everything we do tomorrow will require it. Every problem everyone has involves the internet, and everyone's solution to that problem will eventually look like this: "Can't we just destroy the internet a little to solve my problem?"

Making people understand that the mechanisms for censoring and surveilling the internet for their noble cause will be hijacked by griefers, trolls, dictators, stalkers, harassers, criminals and authoritarians is a long, arduous process we'll have to repeat and repeat. "

Nu am gasit niciun articol in romana care sa aiba cat de cat o analiza decenta, asa ca mai bine cititi pentru detalii:
https://edri.org/press-release-eu-parliament-flip-flops-ba…/
sau
https://juliareda.eu/2018/09/ep-endorses-upload-filters/

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.