Victorie parțială în Parlamentul European împotriva mașinii de cenzură și a "taxei pe link". Vocea ta a fost auzită, lupta continuă!

  • Posted on: 5 July 2018
  • By: Valentina Pavel

Astăzi, 5 iulie, în cadrul plenului Parlamentului European a fost oprită (temporar) mașina de cenzură și "taxa pe link". Mulțumim tuturor celor care au sunat europarlamentari, au trimis emailuri și au răspândit mesaje pe rețelele de socializare! Vocea ne-a fost auzită, dar este nevoie în continuare de implicarea ta! Respingerea mandatului de negociere JURI este o victorie parțială.

Votul de astăzi înseamnă că se vor mai putea depune amendamente (nu neapărat cele mai bune pentru utilizatori și libertatea de exprimare online) și că discuțiile vor continua pe marginea textului. Va mai exista o sesiune plenară de vot în cadrul Parlamentului European în septembrie, iar decizia finală va fi luată de către instituțiile europene spre sfârsitul anului curent sau la începutul anului 2019. Mai multe detalii despre următorii pași aici.

Rămâi implicat în relația cu europarlametarii, libertatea Internetului are nevoie de tine în continuare ;) SaveYourInternet

Găsești aici (pagina 7) care sunt cei 318 europarlamentari care susțin respectarea libertăților individuale și drepturile utilizatorilor și care sunt cei 278 de europarlamentari care doresc un regim de cenzură și control în masă. Acum știm mai bine cine vrem să ne reprezinte și cum să votăm la alegerile europene de anul viitor!

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.