Ajută-ne să salvăm Internetul!

  • Posted on: 20 January 2015
  • By: Valentina Pavel

Organizațiile membre European Digital Rights (EDRi), printre care și ApTI, au trimis astăzi o scrisoare deschisă ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene pentru a le aminti despre importanța unui Internet deschis, transparent și sigur, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de business.

În aprilie 2014, Parlamentul European a votat pentru neutralitatea Internetului, măsură care împiedică furnizorii de Internet să submineze caracterul deschis al Internetului. Acum, este la latitudinea celor 28 de state membre ale UE să salveze Internetului. Reunite în Consiliul Uniunii Europene, statele membre au competența de a adopta norme puternice și clare privind neutralitatea rețelei, pentru a ajuta la consolidarea inovării, pentru protecția consumatorilor și pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. Astăzi, solicităm statelor membre să sprijine o legislație puternică și clară privind neutralitatea rețelei.

Această scrisoare este o componentă a campaniei lansate în noiembrie 2014 împreună cu mai multe organizații ale societății civile. Pentru mai multe informații, consultați site-ul web al campaniei Salvează Internetul.

Ce părere ai?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.