SEMINAR geo-spațial.org: Prelucrarea și vizualizarea datelor geospațiale

  • Posted on: 3 March 2015
  • By: Valentina Pavel

Azi orice informație poate avea un caracter spațial. Din ce în ce mai mulți oameni vor să se localizeze, folosesc geotag la fotografii, se poziționează prin check in și împărtășesc informații de orice fel în fiecare secundă. Vino la seminarul de geospațializare. Vei învăța să cauți acul în carul cu fân și apoi să faci hărți relevante pentru proiectele tale într-o singură zi, sâmbătă sau duminică, într-un seminar interactiv de șase ore.

BUCUREŞTI, 7-8 martie, în fiecare zi între orele 9:00-15:00, ActiveWatch (Agenția de Monitorizare a Presei) din Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C, et.1, va avea loc un seminar interactiv în cadrul laboratorului media experimental Sponge, în care cercetătorii de la geo-spatial.org te vor învăța mai întâi cum să-ți creezi propriul tău sistem de date și apoi cum să asociezi informațiile cu date geospațiale, astfel încât ele să genereze hărți.

Participarea este GRATUITĂ şi necesită o înscriere AICI pentru ziua de sâmbătă sau AICI pentru duminică. Vă puteți înscrie și printr-un mail la adresa voice@thesponge.eu / 0721.474.576.

În România, din ce în ce mai multe date capătă statutul de date libere. Există foarte multe date tabelare libere (vezi data.gov.ro), dar cum ajungem să le vedem ca date geospațiale? Cum editez datele vectoriale astfel încât să creez o hartă cu informația de interes personal pentru proiectul meu? Cum îmi creez  un set de date pornind de la zero? Unde le vizualizez și cui le pot împărtăși? Vino la seminar și vei afla.

Același seminar va fi susținut și sâmbătă și duminică, iar nivelul este pentru începători. Participanții vor fi împărțiți în două grupe a câte 35 de persoane și pot opta pentru ziua în care doresc să participe. Tutorialul dureaza șase ore pentru ca fiecare participant să aibă timp individual de lucru cu trainerul.

Mai multe informații în atașament.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.