VIDEO Reforma copyright în UE: implică-te și corectează! >> Lect. univ. Constantin Vică, cercetător: "Acest update la legea dreptului de autor va duce la limitarea libertății de exprimare"

  • Posted on: 7 September 2017
  • By: Redacția ApTI

Comisia Europeană a propus un pachet de reformă a dreptului de autor în Uniunea Europeană. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că discuțiile la nivel european sunt foarte avansate și că este nevoie de tine să le spui europarlamentarilor că propunerea NU răspunde cerințelor tale actuale în mediul digital.


Astăzi lansăm primul videoclip din serie și continuăm să publicăm săptămânal materiale. Urmărește clipul cu Constantin Vică, lector universitar și cercetător:

Află mai multe informații pe https://apti.ro/copyright-reform și abonează-te la canalul ApTI de pe YouTube pentru a urmări campania.

Cum mă afectează?

Noile prevederi aduc atingere felului tehnic în care funcționează Internetul și nu oferă un cadru modern, ci doar favorizează marile industrii și corporații. Internetul este amenințat de taxe pe link și share și de o mașină grosolană de cenzură. Un overview rapid despre punctele esențiale ale propunerii și consecințe găsești aici.

Discuțiile la nivel european sunt foarte avansate, iar un vot important este cel al Comisiei JURI, pe 10 octombrie.

 

→ Sună acum europarlamentarii pentru a le spune argumentat să voteze cu NU reforma copyright. Nu mai putem aștepta răspunsuri politicoase pe mail, trebuie să acționăm direct. Folosește tool-ul MEP Roulette de pe SaveTheMeme ca să îi suni gratuit!

→ Scrie Ministerului Culturii (afaceri.europene@cultura.ro), Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene (cabinet.ae@mae.ro) și Guvernului (drp@gov.ro) să susțină o poziție negativă fermă!

Implică-te și corectează!

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.