ApTI cere dezbatere publică despre proiectul de lege privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice

  • Posted on: 27 October 2017
  • By: Redacția ApTI

Printr-o solicitare oficială trimisă în 27 octombrie 2017, Asociaţia pentru Tehnologie și Internet (ApTI) cere organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de lege privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice (NIS). Potrivit art. 6 alin. 7 din Legea nr. 52/2003, organizarea unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de lege este obligatorie dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociaţie legal constituită.

Proiectul a fost afişat în vederea dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, la data de 3 octombrie 2017, iar termenul legal pentru primirea de comentarii și propuneri este de cel puțin 30 de zile.

În cererea noastră, ne-am exprimat dorința de a fi informați despre data pentru dezbaterea publică prin e-mail, pe site-ul MCSI, dar și pe alte site-uri de interes (de ex. CERT.ro), cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte, pentru a permite și persoanelor interesate din afara Bucureștiului să participe la dezbatere.


Photo: Merrill College of Journalism Press Releases via Visual Hunt / CC BY-NC

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.