Cine vrea .romania? Dar .ortodox?

  • Posted on: 5 March 2009
  • By: Bogdan Manolea

ICANN a decis de ceva timp ca va accepta noi nume de domenii generice (gTLD). Adica in afara de .com sau .org (cele care deja exista), orice nume va putea fi inregistrat ca nume de domeniu. Deci cine vrea .romania sau .ortodox ? :-)

Discutiile de acum sunt in jurul detaliilor de cum se vor da aceste domenii ? Cele 2 nume precizate in titlul (alese special pentru a starni comentarii - extrem de posibil ca ele nu vor putea fi inregistrate ca TLDs) arata doar o mica parte din sumedenia de probleme pe care le pot aduca noile domenii generice. Cine sa inregistreze .ortodox - BOR sau cei din Rusia ? Dar daca vine Grupul satanistilor de pe Internet ? :-)

Exagerez cu intrebarile tocmai pentru a sublinia ideea importanta - daca crezi ca nu te vor afecta noile schimbari - mai gindeste-te o data.
Prima pagina a ICANN prezinta vizibil Ghidul actual al aplicantului si comentariile primite si raspunsurile la ele , ca si modificarile facute. Dar comentarii se mai pot aduce pina pe 13 Aprilie 2009.

Apropo, pretul propus pentru un nou gTLD (in afara de alte criterii pe care trebuie sa le indeplineasca aplicantul) este 185 000. USD.

PS : conform prezentelor propuneri - toate numele de tari si teritorii in toate limbile vor putea fi inregistrate doar dupa aprobare guvernamentala. Si ce facem atunci cu .moldova ? Mergem la Republica Moldova, sau Romania are un cuvint de spus. Si uite cum o chestiune tehnica devine una politica :-)

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.