Communia Workshop

  • Posted on: 31 March 2009
  • By: Monica Lupascu

Prezentarile au fost multe, as spune organizate intr-un mod destul de concentrat – prezint succint cateva dintre cele care mi-au atras atentia:

Carol Tullo – Director la Oficiul pentru Informatiile din Sectorul Public (www.opsi.gov.uk) a prezentat cateva dintre motivele pentru care informatiile publice sunt intr-adevar valoroase, concentrandu-se in mod special pe posibilitatile de conexiune a acestora in vederea utilizarii (raportate la modalitatile tehnologice actuale). O parte din prezentare a fost dedicata sistemului de licentiere promovat in UK si denumit „click-use”.

Brian Fitzgerald – materialul „Access to and use of PSI: Law and Policy – An Australian Perspective” a adus in discutie modalitatile de utilizare a materialelor emise de institutiile de guvernare precum si posibilitatile de valorificare ale colectiilor in regim national.

Luis Ferrao de la Comisia Europeana a subliniat importanta sectorului public ca principala sursa de informatie cu trimitere in mod special la Directiva privind informatiile din sectorul public si la solutiile europene de armonizare a utilizarii datelor publice: The Green Book (1999), The Communication (2001), i2010.

Mai multe despre proiect si participanti puteti gasi pe http://communia-project.eu/ws05.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.