Recomandăm concursul pentru copii și tineret "Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale"

  • Posted on: 21 February 2018
  • By: George Hari Popescu
Concursul "Cetăţenia digitală. Drepturi şi responsabilităţi pe Internet privind datele personale" este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii, în cadrul programului Ora de Net, susţinut de Ministerul Educației Naţionale. Aflat la a zecea ediţie, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2018, abordează anual teme diferite și se derulează până în 30 martie 2018. 
 
În cadrul acestui concurs, pot participa clase de elevi şi profesori din învăţământul preuniversitar din România, la categoriile I-III și grupuri de iniţiativă din cadrul organizaţiilor pentru copii şi tineret la categoria specială. Anunţarea câştigătorilor şi festivitatea de premiere vor avea loc în cursul lunii mai 2018. 

În perioada octombrie-noiembrie 2017, peste 2.700 de cadre didactice s-au alăturat echipei Ora de Net, pentru a susține o activitate educațională cu scopul de consultare a copiilor. Prin acest demers național, derulat în regim de voluntariat, organizația Salvați Copiii și-a propus să surprindă cunoștințele copiilor din România privind:

- drepturile copilului;

- experiența online;

- percepția lor față de tratarea acestei teme de către adulții din viața lor (profesori, părinți, autorități, mass media, companii etc).

Peste 54.000 de copii din 790 localități au participat la sesiuni și astfel s-a creat o imagine realistă despre siguranța online a copiilor din România.

Vizitați pagina concursului, înscrieți-vă și/sau diseminați această inițiativă!


 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.