Data Journalism Awards

  • Posted on: 24 January 2012
  • By: Redacția ApTI

Global Editors Network, în colaborare cu European Journalism Centre și Google, organizează o competiție intitulată Data Journalism Awards, menită să promoveze excelența editorială în domeniul “data journalism”.

"Data journalism" este definit ca obținerea, raportarea și publicarea de informații în interes public. Poate presupune utilizarea unei game largi de instrumente ( de la simpla raportare asistată de calculator la vizualizări de date și aplicații de știri), scopul final fiind furnizarea de informații și analize care să contribuie la informarea publicului în legătură cu cele mai importante probleme de interes.

Competiția este destinată profesioniștilor din companii media și organizații non-profit, precum și altor persoane interesate, și este structurată în trei categorii:

  1. Data-driven investigative journalism: using data to uncover facts
  2. Data visualisation & storytelling
  3. Data-driven applications (mobile or web): serving data to your public

Cei interesați pot transmite lucrări care să se încadreze într-una din cele trei categorii până în data de 10 aprilie, urmând ca un juriu internațional alcătuit din editori și experți în domeniul jurnalistic să desemneze șase câștigători care vor fi anunțati în cadrul unei ceremonii de premiere ce va avea loc în 31 mai, la Paris.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.