Instalează WHO TARGETS ME, extensia care-ți spune ce partide te targetează în social media

  • Posted on: 17 May 2019
  • By: George Hari Popescu
Who Targets Me este o extensie pentru browser-ele Chrome și Firefox, care te ajută să vezi ce formațiuni politice au mesaje țintite către tine pe Facebook. Este suficient să o instalezi în browser și să navighezi pe Facebook și în rest ca pînă înainte. După un timp, vei vedea rezultatele. Este bine să creezi și un profil anonim (poți da date reale sau inventate despre tine), ca să vezi ce partide targetează femeile și/sau bărbații și la ce vârste se referă. Când nu mai dorești să participi la acest program, dezinstalezi extensia și gata!
 
   

Despre Who Targets Me 

Acest software îi ajută pe cercetători și pe jurnaliști să înțeleagă modul în care este folosită social media în campaniile partidelor politice. Datele anonime culese sunt analizate pentru a-ți demonstra cum sunt folosite campaniile online pentru a câștiga voturi. Proiectul a fost fondat de Sam Jeffers și Louis Knight-Webb în 2017, pentru a crește transparența și încrederea în societățile democratice. Surse de finanțare: Joseph Rowntree Reform Trust, Open Society Foundation's Information Programme and Democracy Fund, Universitățile Oxford și Sheffield Universities, Buzzfeed Germany, InternetLab din Brazilia. 
 
De ce acest proiect?
 
În ziua de azi, oricine are un profil în social media și un card bancar, fie că e vorba de un candidat local sau o instituție de stat care vrea să manipuleze, poate targeta alegătorii cu reclame specifice, pentru a le influența opiniile politice. Who Targets Me încearcă să aducă un plus de transparență în acest proces, din moment ce instituțiile și partidele implicate nu vor să facă asta.
 
În prezent, extensia detectează reclame politice de la cele mai mari partide din: Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA, Australia, Brazilia, Ucraina și Israel. Încă este nevoie de utilizatori mai ales în România și Belgia, în perspectiva alegerilor europarlamentare, care se aproprie vertiginos, așa că dați vorba mai departe!
 
Cu această extensie, datele tale personale sunt în siguranță. Open Rights Group colectează datele anonime și le stochează pe serverele sale, pentru a le analiza. În toate stadiile acestui proces, datele sunt protejate. Citește mai multe în pagina cu întrebări frecvente.
 
   
ATENȚIE! Dacă ai ad-blockere instalate în browser și preferi să nu vezi reclame, nu ar trebui să le dezinstalezi, doar că este posibil să nu funcționeze extensia Who Targets Me. 


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.