Frauda de click-uri creşte

  • Posted on: 19 February 2009
  • By: Claudiu Gamulescu

Click Forensis da publicitatii un material privind situatia fraudei de clickuri pe Interet. Comparata cu delicventa pe strazi, chiar mai periculoasa decat aceasta.

Ce este frauda de clickuri ? atunci cand un computer imita comportamentul unui utilizator normal pentru a obtine beneficii din aceasta simulare

17% in ultimul trimestru al 2008 si 16% in trimestrul 3 al aceluiasi an. In locul unei companii care isi face publicitate pe Internet m-as inspaimanta. Adica cel putin 20% din bugetul meu este expus fraudelor de orice tip.

Cine conduce in acest top ? Nu ... nu noi ... stati linistiti. Insa Canada, Germania si China au intrat serios in colimatorul marilor jucatori pe aceste piete. Daca ne uitam la toate cele trei au o caracteristica comuna foarte importanta: aglomerarea pe piata. Ca si valoare conduce insa USA, tara unde publicitatea contextuala detine aproape 60% din bugetele de publicitate online, si aceasta din cauza antreprenoriatului foarte dezvoltat si a simtului publicitatii pana la nivelul celei mai mici companii.

Concluzia ? Veriicati din cand in cand indexul

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.