Hai la hackathon! 1-2 noiembrie 2014

  • Posted on: 30 September 2014
  • By: Valentina Pavel

În week-end-ul alegerilor, pe 1 și 2 noiembrie 2014, laboratorul media experimental Sponge va organiza în București cel de-al doilea hackathon din acest an. Evenimentul promovează schimbul de informații și colaborarea interdisciplinară în beneficiul societății civile.

Hackathonul reunește jurnaliști, programatori, cartografi, designeri, activiști și studenți care au o pasiune comună pentru tehnologie și care își propun să schimbe lucruri și să rezolve probleme prin ideile lor. Dacă ai o idee pentru care ai nevoie de cunoștințele și aptitudinile unor programatori, cartografi, activiști sau jurnaliști pentru a se materializa, înscrie proiectul tău aici până pe 5 octombrie. Dacă poți fi de ajutor într-un proiect propus, te poți alătura unei echipe deja formate.

Locația va fi anunțată înainte de eveniment.

Află mai multe informații despre hackathon, condiții de participare și cum funcționează pe hack.thesponge.eu.

Sponge este un laborator media experimental care conectează organizații din domeniul media, tehnologia informației și a transparenței. Experimentăm cu noi unelte digitale de eliberare a informației de interes public. Promovăm informația liberă, relevantă și verificabilă sub formă de articole sau aplicații. Organizăm ateliere, hackathoane, cursuri și conferințe. Partenerii Sponge sunt Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, Active Watch, Ceata, Geo-spațial, ApTI și Facultatea de Științe Politice-Universitatea București.

Această activitate este finanțată în cadrul proiectului „Sponge - conectarea rețelelor și comunităților de inovatori din domeniul media, tehnologia informației și a comunicării”. Pentru perioada aprilie 2014 – martie 2015, proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 74 163 de euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați: www.eeagrants.org

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.