La Întâlnirea ICANN58, unul dintre focusuri a fost pe protecția datelor personale și nume de domenii

  • Posted on: 26 April 2017
  • By: Redacția ApTI

Pentru prima dată la o reuniune ICANN, legile privind protecția datelor cu caracter personal au stat în centrul agendei.

Cele mai notabile discuții ale celor 6 zile au fost în jurul politicilor legate de numele de domenii generice și a metodelor de mobilizare a societății civile, instituțiilor academice și a utilizatorilor individuali în dialogul despre guvernanța Internetului. 

Între 11-16 martie, a avut loc a 58-a ediție a întâlnirilor ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) - o întâlnire globală a tututor părților interesate de guvernanța Internetului.

What’s hot? Protecția datelor, pe agenda ICANN

Consecințele pe care legea privind protecția datelor cu caracter personale le are asupra industriei numelor de domenii pe Internet nu reprezintă nimic nou au readus la lumină discuțiile despre confidențialitatea informațiilor celor care își înregistrează un nume de domeniu.

Regulamentul va fi implementat începând cu 25 mai 2018 și prevede amenzi importante pentru actorii din industrie situați atât în interiorul cât și în afara Europei, inclusiv pentru ICANN.

În ceea ce privește potențialele versiuni viitoare ale noilor nume de domenii gTLD (generic Top Level Domains), activitatea de deschidere a unei noi perioade de aplicații este în curs de desfășurare. A devenit clar că impulsul de a introduce noi nume de domenii generice se află nu numai în cadrul comunității ICANN, dar și în necesitatea de a include cât mai multe țări mai puțin dezvoltate. Salutăm această inițiativă și sperăm ca în anul 2019 să avem parte de o nouă rundă de noi nume de domenii generice.

Ce este ICANN și cum te poți implica

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a fost formată în 1990. Este un parteneriat non-profit, alcătuit din oameni din întreaga lume, dedicați menținerii  unui Internet sigur, stabil și interoperabil. Organizația promovează concurența și dezvoltă politica privind elementele de identificare unice ale Internetului. Alege domeniul care te interesează cel mai mult și află ce grupuri constitutive din cadrul ICANN ar fi potrivte pentru tine.

Aici poți afla mai multe despre structura organizațională. Dacă ești foarte nerăbdător/nerăbdătoare, atunci aplică pentru a fi prezent la una din întâlniri. Programul NextGen@ICANN oferă celor între 18 și 30 de ani posibilitatea de a participa la una din reuniunile ICANN, cu toate costurile acoperite.

Aici poți afla despre următoarele termene limită de trimitere a candidaturii tale.

Andreea Rusu 
NextGen @ ICANN Ambassador

Tags: 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.