LANSARE DE CARTE "Arme matematice de distrugere" de Cathy O’Neil (16 ianuarie, ora 19, Seneca Anticafé)

  • Posted on: 10 January 2018
  • By: George Hari Popescu

Bogdan Manolea, director executiv ApTI, va vorbi la lansarea cărții "Arme matematice de distrugere" de Cathy O’Neil. Evenimentul are loc în 16 ianuarie, de la ora 19, la Seneca Anticafé (Str. Arhitect Ion Mincu, nr.1).

Cartea apărută la Editura Nemira a fost declarată bestseller de New York Times și a fost nominalizată la National Book Award.

Vorbesc despre big data, algoritmi și alte teme din carte:

> Cristina Bazavan, jurnalist cultural;

Alexandru Negrea, specialist marketing și comunicare în Social Media;

Bogdan Manolea, director executiv ApTI.

Cathy O Neil, fostă jurnalistă la Wall Street Journal, avertizează că modelele matematice care ne organizează viețile (școlile la care mergem, împrumuturile la bancă, asigurările) sunt opace, nereglementate și incontestabile, chiar dacă greșesc. Și, ce e mai rău, ele hrănesc discriminarea, într-un „cocktail toxic pentru democrație”.

lansare_arme_matematice

Autoarea folosește câteva exemple de algoritmi și anecdote din viața de zi cu zi, adresându-se cititorilor fără formație în științe exacte și ilustrând alunecările etice și morale ale unui sistem automatizat. Într-o epocă în care cele mai multe aspecte ale vieților noastre cad sub incidența datelor analizate automat, e necesar să le înțelegem mecanismele și să chestionăm modelele. 

Eveniment pe Facebook


 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.