Invitație: Local Records, label românesc ce produce muzică licențiată Creative Commons, se relansează pe terasă la MNAC

  • Posted on: 13 September 2017
  • By: George Hari Popescu
LOCAL RECORDS, label digital românesc de muzică electronică, se relansează sâmbătă, 30 septembrie, cu o petrecere susținută și găzduită de Muzeul Național de Artă Contemporană, în cadrul seriei de evenimente „Seri lejere la MNAC”. 
 
Intrarea este 16 lei și ea reprezintă accesul în expozițiile muzeului și la petrecerea de pe terasă. Evenimentul începe la ora 19:00. Muzeul poate fi vizitat până la ora 22:00.
 
Petrecerea continuă la Kran - https://tinyurl.com/ycapk39x.
 
Vom asculta artiștii care urmează să scoată următoarele două EP-uri - Saluna (Andrei Țîrcă) și Droict (Alex Brătianu), urmând ca primul dintre ele să se lanseze în ziua petrecerii. Seara va fi completată de Minus (artist Local Records și Listen2Me) și Jijian. 
 
În prezent, în România sunt doar câteva label-uri electronice care scot producții pe discuri de vinilin, destinate unei palete selecte și restrânse de artiști. Existența lor, la fel ca și în cazul celor câteva cluburi la nivel național, este condiționată de vânzare și profit. În aceste condiții, este greu să contribui la dezvoltarea culturii, să dai atenția cuvenită producătorilor mici și să descoperi talente. Organizația non-profit LOCAL RECORDS își propune să facă acest lucru prin promovarea muzicii, nu prin vânzarea ei, într-un moment când nu există niciun alt label digital care să susțină pe oricine merită să o ia pe calea muzicii electronice. 
 

Muzica LOCAL RECORDS este licențiată Creative Commons

Asta înseamnă că piesele pot fi descărcate de pe Localrec.ro, sharuite, samplate, remixate și folosite în proiecte de orice fel, evitând hățișul drepturilor de autor. Ocolind aspectele comerciale și încercând să o producă numai din fonduri proprii sau donații, încercăm să evităm tentația muzicii „populare” și să păstrăm o anumită calitate.
 
Programul serii la MNAC:
 
Acces:
Capacitatea spaţiului este limitată la 200 de persoane, aşa că este recomandat să veniţi devreme. Accesul în clădire se face până la ora 23:00. Accesul cu automobilul se face pe poarta A1 (intrarea de la Senat), iar ieșirea se face pe la fosta intrare la muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat.
 
 
Foto: Vlad Cupșa, Localrec, CC BY-SA

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.