Neutralitatea Internetului în propunerea de regulament a Comisiei Europene

  • Posted on: 6 December 2013
  • By: Redacția ApTI
Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 11.23
 
Am așteptat ani la rândul propuneri concrete care să introducă principiul neutralității Internetului în legislația Uniunii Europene. Parlamentul European solicită încă din 2010 garantarea neutralității Internetului. În cele din urmă, în septembrie 2013, Comisia Europeană a prezentat o propunere de regulament care vizează protejarea Internetului deschis în Europa. Vice-președintele Neelie Kroes a declarat în repetate rânduri că această propunere va include „dreptul la neutralitatea Internetului”.
 
Din păcate, însă, propunerea de regulament prezentată de comisarul Kroes reprezintă o amenințare serioasă la adresa Internetului, așa cum îl știm astăzi. EDRi a analizat cele mai importante probleme ale propunerii: serviciile specializate, „libertatea” utilizatorilor finali și „prevenirea sau împiedicarea infracțiunilor grave”.
 
Vestea bună este că sunt necesare doar câteva modificări pentru a transforma propunerea Comisiei într-un mijloc semnificativ de protejarea a neutralității Internetului, asigurându-se astfel faptul că Internetul rămâne o piață unică fără bariere și o platformă unică pentru activități sociale și culturale și discurs democratic.  
 
Informaţii suplimentare:
 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.