7-8 mai 2019 - să discutăm despre politici digitale la SEEDIG 2019. În București doar anul acesta...
Am participat la mai multe ediții ale SEEDIG-ului, evenimentul care se organizează în București pe 7-8 mai 2019, așa că știu cam cu ce se mănâncă.
În primul rând să clarificăm titlul - deși este la a 5-a ediție SEEDIG (un acronim de la South Eastern European Dialogue on Internet Governance), în fiecare an se organizează în alt oraș din sud-estul Europei. Deci de aceea doar anul acesta este în București.
În al doilea rând participanții sunt cam din toate zonele de actori cheie unde există interes pentru politici digitale sau legate de Internet, dar și de data asta depășesc spațiul de SE Europei - puteți vedea pe agenda programului de la actori europeni (Comisia Europeană sau Consiliul Europei) la instituții legate direct sau indirect de managementul Internetului (ICANN, RIPE, ISOC) până la firme de la mari la mici (Google, Telekom, UIPath sau Arxia) șî destule organizații din societatea civilă (atât asociații profesionale, cât și think tank-uri sau watchdog).
Și cu toate că aveam un mozaic de interese, scopul SEEDIG (și al altor eveniment din zona de dialoguri de guvernanța Internetului)este de a fi un loc de dezbatere, de idei și de dialog. Nu de decizie și nici de adoptare măcar a unor recomandări. În vâltoarea de reglementări (naționale, europene sau globale) cu privire la Internet ăsta este un lucru mai util decât s-ar crede - îți permite să vezi care sunt argumentele de o parte și pe alta - de la subiecte mai tehnice până la cele mai controversate. Anul ăsta au ajuns pe agendă: de la 5G și dezvoltări tehnice până la accesibilitate, reglementarea conținutului online sau joburile viitorului.
Nu pot să nu ratez să vă invit la dezbaterea moderată de noi de miercuri dimineață, 8 mai 2019 cu tema"Dealing with the challenges of online content" unde am reușit să aducem chiar reprezentanți actori importanți care dezbat acest subiect la nivel european - de la Parlamentul European, creatori de conținut, Google, jurnaliști si reprezentanți ai societății civile. Nu doar din România si UE, dar și din alte țări învecinate pentru că - ne place sau nu - ceea ce reglementează UE afecteaza mai mult decât credem.
Participarea este liberă si gratuită, dar înscrierea este obligatorie (până pe 30 aprilie au anunțat organizatorii), iar lista preliminară de participanți asigură și ocazia atingerii unui alt obiectiv important, dar nu atât de public - networkingul la nivel regional cu actori interesați de politicile digitale.
Add new comment