Precizări din partea ANAF cu privire la aplicabilitatea Ordinului 1415/2007 cu privire la contractele online

  • Posted on: 5 December 2007
  • By: Redacția ApTI

În urma emiterii Ordinului ANAF nr.1415/2007 privind procedura de înregistrare a contractelor încheiate între persoane juridice române şi persoane juridice sau fizice străine, au apărut o serie de discuţii referitoare la aplicabilitatea acestuia în cazul serviciilor de înregistrare de nume de domenii .com sau a contractelor de publicitate pe Internet cu persoane juridice nerezidente.

APTI a cerut printr-o adresă oficială din 16.11.2007 o precizare din partea ANAF cu privire la aplicabilitatea ordinului 1415/2007 cu privire la aceste tipuri de contracte. ANAF a răspuns pe data de 29.11.2007 că aceste tipuri de contracte sunt considerate a fi "pentru activităţi desfăşurate în afara României" şi "nu pot fi încadrate în noţiunea de sediul permanent." Ca atare - ordinul 1415/2007 nu se aplică în cazul activităţilor pe Internet mai sus precizate.

Am publicat şi răspunsul ANAF pentru a putea fi folosit în relaţia cu adminsitraţiile fiscale locale, dacă aveţi probleme legate de interpretarea acestui subiect.

Ce părere ai?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.