Membrii JURI votează cenzurarea Internetului, dar lupta continuă! E nevoie de tine ACUM

  • Posted on: 20 June 2018
  • By: Valentina Pavel

Astăzi, 20 iunie, Comisia JURI a Parlamentului European a dat mână liberă filtrării conținutului pe Internet și controlării accesului la informație de către editorii de presă prin așa numita "taxă pe link". Dar lupta nu se încheie aici! Urmează votul final în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, probabil undeva spre sfârșitul anului. Vezi aici detalii despre ce urmează și care este parcursul procesului legislativ.

Articolul 13, supranumit și mașina de cenzură a Internetului a fost adoptat cu 15 voturi pentru și 10 împotrivă, iar Articolul 11, poreclit "taxa pe link" a fost adoptat la diferență de 1 vot (13 voturi pentru și 12 împotrivă). Vezi aici și analiza celor de la COMMUNIA despre ce înseamnă votul pentru educație și exploatarea datelor și a textului (text and data mining). Aici găsești varianta de text votată.

Votul celor 15 membri ai Comisiei JURI vine împotriva celor 188.990 de mesaje trimise prin platforma SaveYourInternet, sutelor de organizații care se opun, zecilor de scrisori deschise trimise și atenționărilor din partea unora dintre cele mai mari nume ale Internetului.

Alătură-te campaniei SaveYourInternet și află de la Julia Reda, eurparlamentarul care luptă pentru libertatea Internetului și drepturile utilizatorilor, ce înseamnă acest vot și de ce e important să te implici ACUM:

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.