Scrisoare deschisă pentru o protecție reală a vieții private! Negocieri europene pentru Regulamentul General de Protecție a Datelor (GDRP)

  • Posted on: 1 July 2015
  • By: Valentina Pavel

ApTI a trimis ieri o scrisoare care subliniază câteva dintre punctele deficitare ale propunerii de Regulament General privind Protecția Datelor. Trialogul pe marginea propunerii de regulament a început între cele 3 instituții europene de decizie (Comisia, Parlamentul și Consiliul European), dar textul actual conține o serie de prevederi care nu conferă garanții pentru protecția datelor personale. Ultimele amendamente aduse de Consiliu sunt îngrijorătoare și este momentul să cerem reprezentanților permanenți ai României la Bruxelles să negocieze noile prevederi în avantajul indivizilor.

Vă invităm să vă alăturați campaniei de semnalare a neregulilor și să participați la dialogul european folosind textul de mai jos ca model pentru a vă adresa doamnei Olga Tudor, persoana responsabilă cu gestionarea acestei teme, la adresa olga.tudor@rpro.eu, și domnilor representanți permanenți ale căror date de contact le găsiți aici.

Textul scrisorii trimise este disponibil pe privacy.apti.ro și în atașament. Dă un join pe event-ul de pe Facebook dacă ai trimis scrisoarea!

În 2012 Comisia Europeană a lansat o propunere de regulament care să înlocuiască legislația actuală privind protecția datelor, Directiva 95/46/EC. Un regulament este o lege cu directă aplicare în legislația internă a țărilor membre. În alte cuvinte este un text care nu mai este transpus în legislația națională după cum apreciază fiecare țară, deci vor fi, uniform, aceleași reguli pentru fiecare stat membru.

Pentru a afla mai multe informații și a urmări discuțiile la nivel european, EDRi a realizat o pagină cu materiale resursă care explică detaliat toți pașii.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.