APTI trimite primele sesizări oficiale privind mesajele comerciale nesolicitate către ANSPDCP

  • Posted on: 23 January 2007
  • By: Redacția ApTI

Pe 23 Ianuarie 2007 APTI a trimis primele sesizări oficiale către ANSPDCP cu privire la încălcarea legislaţiei româneşti în ceea ce priveşte mesajele comerciale nesolicitate (în speţă Legea 506/2004 - art 12). Sesizarea s-a făcut după o perioadă de peste 3 luni de raportare de către membri APTI a mesajelor comerciale nesolicitate primite către adresa spam at apti.ro. Au fost selectate 3 tipuri de mesaje comerciale nesolicitate primite de la persoane juridice române, care au trimis mai multe mesaje nesolicitate pe mai multe adrese de email. Aşteptăm cu interes răspunsul ANSPDCP, care va fi făcut public, ca urmare a anchetei desfăşurate.  

Pentru cei care vor să ne ajute în desfăşurarea acestei activităţi îi rugăm să ne trimită mesajele nesolicitate pe adresa spam@apti.ro. Vă rugăm ca trimiterea mesajului să se facă ca ataşament, astfel încât să se păstreze header-ele originale ale mesajului. Nu vă aşteptaţi însă la un mesaj de confirmare sau la o acţiune imediată din partea noastră cu privire la fiecare mesaj. Dacă vă interesează să şi aveţi acces la acea casuţă de e-mail, vă rog să ne daţi un mesaj la info at apti.ro şi vă vom trimite datele de contact prin IMAP.  

Puteţi să faceţi şi o plângere ca persoana fizică către ANSPDCP în cazul în care o firmă nu vrea sa vă scoată din baza de date şi vă trimite e-mailuri nesolicitate. Puteţi găsi procedura primirii cererilor şi un model de plângere (vezi Model 3) pe site-ul ANSPDCP. În acest caz va trebui însă să dovediţi exercitarea dreptului la opoziţie- art. 15 alin. 3 din Legea nr. 677/2001.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.