Bogdan Manolea (director executiv ApTI) a susținut un training despre protecția datelor personale în diverse domenii

  • Posted on: 8 December 2017
  • By: George Hari Popescu
În cadrul training-ului "Cum protejăm datele și informațiile sensibile ca profesioniști… sau ca amatori", Bogdan Manolea (director executiv ApTI) a arătat că principiul de bază, din punctul de vedere al celui care colectează datele, este să nu ceară mai multe informații private decât este nevoie pentru atingerea unui anumit scop.
 
Participanții de la cele două webinarii gratuite organizate de ApTI și Asociația Techshoup România au avut ocazia să aprofundeze cunoștințele la training-ul gratuit organizat în 7 decembrie.
 
Cursul intensiv a acoperit diverse subiecte legate de datele personale și protejarea lor, indiferent de organizația în care lucrezi. Noțiunile prezentate au fost exemplificate și participanții au împărtășit din experiențele lor acumulate în diverse instituții și organizații în care au activat sau în care își desfășoară activitatea în prezent.
 

Bogdan_Manolea_training_gratuit_date_personale2 Bogdan_Manolea_training_gratuit_date_personale3

Câteva idei din cadrul training-ului:
  • Trebuie să protejăm datele personale colectate din diverse motive, dar mai ales pentru că avem obligații profesionale de confidențialitate;
  • Trebuie protejate atât datele vizibile (nume, prenume etc.), dar și cele invizibile (date colectate de server în mod automat, metadate etc.);
  • Aplică “threat model” pentru a construi o strategie de protejare a datelor, prin răspunsuri la întrebările: ce protejezi, de cine protejezi, cât de mare este riscul, ce se întâmplă dacă nu reușesti să protejezi, cât de departe vrei să mergi pentru a proteja?
  • Nu există o unealtă minune în domeniu, trebuie aplicate diverse strategii și folosite instrumente diferite pentru cazuri diferite.
În a doua parte a training-ului, Bogdan Manolea a expus cele mai importante schimbări și cerințe ale Regulamentului General de Protecție a Datelor care va începe să aplice amenzi semnificative din luna mai 2018.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.