Cum promovam democratia si participarea publica prin Internet?

  • Posted on: 6 August 2014
  • By: Bogdan Manolea

Ai scris vreo cerere de acces la informatii publice online sau prin email? Ai semnat vreo petitie online? Ai incercat sa contactezi pe Facebook un ales local?

Ce merge si ce nu din toate acestea? Ce este eficient si ce este inutil? Ce e luat in considerare si ce nu? Putem invata ceva de la alte proiecte similare din afara Romaniei? Putem refolosi codul aplicatiilor lor?

Daca te intereseaza cum Internetul ne poate face mai implicati in democratia noastra romaneasca sau poarte creste participarea publica ori poate ai vreun exemplu practic de succes sau insucces, vino sa dezbati alaturi de The Sponge:

In luna august dezbate de la sustinatorii Internetului liber din ApTI, in cadrul laboratorului media experimental Sponge, cum poate fi promovata democratia si participarea publica in Romania si ce exemple bune (sau nu) de urmat avem .

Laboratorul media experimental Sponge propune in fiecare luna o tema de discutii / dezbateri / informari virtuale pe care le puteti urmari si la care puteti contribui personal pe site-ul laboratorului - http://thesponge.eu. Fiecare luna se incheie cu un atelier practic

Tema lunii august este UNELTE DE DEMOCRATIE DIGITALA. Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera si deschisa, in care opinia ta chiar conteaza sau daca iti suna interesant si vrei sa vezi cu ce se mananca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu sau participa la dezbaterea finala de pe 9 Septembire. Daca vrei sa contribui cu un articol sau opinie pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista noastra de discutii.

Asociatia pentru Tehnologie si Internet (ApTI) este o asociatie nonguvernamentala formata din persoane fizice implicate in Internetul romanesc, care isi propunere sustinerea si promovarea unei lumi digitale libere si deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Un Internet liber este un mediu in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate. O lume digitala deschisa reprezinta o garantie a accesului legal si sigur la beneficiile aduse de tehnologia informatiei.

Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt CRJI, Active Watch, Ceata, Geo-spatial, ApTI si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.

Această activitate este finanțată în cadrul proiectului „Sponge - conectarea rețelelor și comunităților de inovatori din domeniul media, tehnologia informației și a comunicării” prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul a primit o finanțare de un an de zile în valoare de 74,163 EUR. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org

Mai multe detalii in comunicatul atasat.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.