COTIDIANUL: Riscurile navigării pe Internet

  • Posted on: 7 August 2017
  • By: George Hari Popescu

Într-un articol din Cotidianul, Bogdan Manolea, director executiv APTI, a explicat că:

„Atacatorii pot sparge conturile de e-mail ale unor persoane particulare, fie pentru a accesa documente importante pentru a cere apoi sume de bani, fie se poate întâmpla ca urmare a unor conflicte personale. Un fost prieten, partener, din dorința de răzbunare, poate distruge informații ori amenința cu dezvăluirea lor, ceea ce ar putea apoi compromite persoana vizată“.

Manolea a adăugat:

„Educarea utilizatorilor de Internet ar trebui să se facă încă din copilărie, de la 9-10 ani. Chiar la cursurile de informatică, în școli, elevii ar trebui învățați cum să utilizeze Internetul într-un fel sigur și sănătos. Cum să facă distincția între un site adevărat și unul care nu oferă încredere. În ce informații să aibă încredere și care sunt false. În alte țări, aceste lucruri se învață, la noi însă, din păcate, nu se întâmplă“.

Deși românii sunt receptivi la tot ce apare nou în domeniul tehnologiei informaționale și folosesc cele mai noi aplicații software, cei mai mulți își fac griji că datele personale, cum ar fi documentele, fotografiile, videoclipurile, le-ar putea fi furate de persoane străine. Și nu doar atât. Ei cred că cineva ar putea să-i urmărească, să le asculte conversațiile ori să-i filmeze pe ascuns, fără ca ei să știe, violându‑le astfel viaţa privată.

> Citiți articolul integral în Cotidianul


Foto: LoboStudio Hamburg

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.