VIDEO > ApTI Privacy Tricks: Protejează-ți viața privată online cu Firefox + DuckDuckGO

  • Posted on: 6 December 2017
  • By: George Hari Popescu
Dacă încă mai folosești browser-ul din oficiu, cu care a venit la pachet sistemul tău de operare, trebuie să știi că ești expus la unele riscuri. De cele mai multe ori, browser-ele din oficiu colectează o mulțime de date despre tine, iar aceste informații personale pot fi partajate cu alte companii, în scopul profitului. 
 
Uite o alternativă pentru o mai bună protecție online: combinația dintre browser-ul Mozilla Firefox și motorul de căutare DuckDuckGo.

PASUL 1. INSTALEAZĂ FIREFOX

Dacă încă nu ai instalat browser-ul Firefox, mergi pe site-ul Mozilla și descarcă-l. Urmează instrucțiunile de instalare specifice sistemului tău de operare. Îți recomandăm să faci din Firefox browser-ul implicit, pentru ca toate link-urile pe care apeși să se deschidă cu ajutorul lui. Pentru asta, apasă pe meniu, apoi pe Preferințe și, la General, apasă pe “Desemnează ca implicit”. 

PASUL 2. ACCESEAZĂ DUCKDUCKGO

Accesează motorul de căutare DuckDuckGo.com. Poți căuta ce dorești introducând de fiecare dată adresa sau poți desemna ca implicit acest motor de căutare. Pentru asta, mergi tot la Preferințe și apoi la Căutare. Alege DuckDuckGo din lista cu motoarele de căutare implicite și, mai jos, desemnează-l ca motor din oficiu pentru bara de căutare. De acum, ești sigur că, atunci cînd cauți ceva în Firefox, o faci folosind DuckDuckGo.
 
La final, hai să-ți arătăm unul din multele “trucuri” pe care le poți face cu DuckDuckGo: pentru a genera o parolă complexă, să zicem de 13 caractere, tastează “password 13”. Dacă vrei o parolă mai lungă, de exemplu de 20 de caractere, scrie “password 20”. Copiază parola generată, schimbă vreo două-trei caractere și folosește-o ca să ai mai multă siguranță!

Vezi și: 

Criptează-ți mail-urile cu Chrome și Mailvelope

Cum schimbi retroactiv audiența postărilor tale de pe Facebook

Cum să-ți protejezi webcam-ul de ochii indiscreți


 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.