S-a lansat campania de crowdfunding Copy-me: puteți contribui la realizarea unor filmulețe animate despre dreptul de autor

  • Posted on: 14 April 2014
  • By: Redacția ApTI

Platforma web Copy-me.org, dedicată dezbaterilor privind standardele actuale în domeniul dreptului de autor și culturii deschise, a lansat o campanie de crowdfunding (prin IndieGogo) care să susțină primul “webseries” dedicat în totalitatea dreptului de autor și domeniului digital.

Scopul acestei campanii este de a strânge fonduri pentru realizarea unei serii de opt filmulețe (episoade) animate 2D dedicate promovării unor chestiuni legate de dreptul de autor și de ceea ce este echitabil și ne-echitabil în spațiul digital. În cadrul acestor episoade se va vorbi despre istoria dreptului de autor, despre domeniul public, despre diferența dintre copiere și furt, despre paradoxul originalității și despre modul în care creatorii de conținut pot obține profit fără să restricționeze accesul la operele lor. Se doreşte, astfel, ca aceste filmuleţe să contribuie la conştientizarea publicului cu privire la importanţa modernizării normelor actuale privind dreptul de autor.

Copy-me este dedicat atât celor care au cunoștințe în acest domeniu, dar și publicului larg care nu a avut până acum acces la astfel de informații. Inițiatorii își propun ca micile episoade să fie scurte, concise, informative și mai ales, accesibile tuturor. Proiectul este liber, independent și deschis. Episoadele vor fi publicate pe Youtube și Vimeo și vor fi disponibile sub o licență deschisă CC-BY, astfel că vor putea fi redistribuite, remixate și folosite pentru orice scop, sub condiția menționării sursei originale.

Campania de finanțare de pe IndieGogo are o durată de 60 zile (între 4 aprilie și 3 iunie), timp în care toți cei interesați pot să contribuie financiar la realizarea celor opt episoade cu donații cuprinse între 1 euro și 2500 de euro. Fondurile obținute urmează să fie folosite pentru producție, cercetare, ilustrare și animație, compoziție muzicală, înregistrare voce, efecte sonore și design etc. În schimbul donațiilor, susținătorii pot primi „lucruri fizice” - tricouri, postere, usb-uri criptate și chiar obiecte printate 3D - toate făcute chiar de inițiatorii proiectului, dar și o serie întreagă de „lucruri digitale”, chiar și unele servicii, și chiar întregul proiect de descărcat.

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina Campaniei Copy-me pe IndieGogo

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.