MCSI organizează mâine a doua dezbatere despre legea securității cibernetice fără respectarea angajamentelor de la prima întâlnire

  • Posted on: 18 February 2016
  • By: Valentina Pavel

Pe site-ul Ministerului pentru Comunicații și pentru Societatea Informațională (MCSI) a fost anunțată a doua dezbatere despre legea securității cibernetice ce va avea loc mâine 19 februarie 2016. Ne exprimăm dezamăgirea față de nerespectarea angajamentelor asumate la prima întâlnire, de a publica minuta ședinței și de a reface textul propunerii de lege după analizarea comentariilor trimise.

În acestă situație considerăm ineficientă reluarea discuțiilor de la prima dezbatere, întrucât o nouă dezbatere identică cu prima nu face decât să stagneze discuțiile și amână găsirea unor soluții de fond cu privire la conținutul defectuos al textului, care în continuare încalcă decizia Curții Constituționale a României nr. 17 din 2015 în numeroase puncte.

ApTI lansează a doua scrisoare deschisă la care se poate alătura orice persoană fizică sau juridică. Printre semnatari deja se numără ActiveWatch, APADOR-CH, Centrul pentru Inovare Publică și Miliția Spirituală.

Textul integral al scrisorii deschise este disponibil în atașament și a fost trimis astăzi, 18 februarie 2016, atât MCSI, cât și Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.