dezbatere publica
Aplicarea GDPR in Romania - posibilitate de dezbatere la Camera Deputatilor
Proiectul de implementare a GDPR a fost trimis la Comisia de IT&C care impreuna cu Comisia Juridica au o sedinta comuna saptamina viitoare (pe 24 apilie se pare), care va discuta acest proiect (PL-x nr. 167/2018), deci daca va intereseaza o discutie aplicata pe text, aceasta pare a fi singura oportunitate de la Camera Deputatilor (oricum Senatul este camera decizionala).
România își definitivează poziția oficială de negociere pentru reforma copyright (rezumatul dezbaterii de la Ministerul Culturii)
Dezbatere publică la Ministerul Culturii și încă două luni până la votul JURI! Oprește taxa pe link și “mașina de cenzură” a Internetului!
În septembrie 2016, Comisia Europeană a lansat o controversată propunere de directivă pentru reforma drepturilor de autor. Acum Parlamentul European și statele membre, reprezentate în Consiliul UE, își consolidează pozițiile oficiale. Este timpul să le transmitem atât europarlamentarilor, cât și reprezentanților naționali un mesaj clar împotriva mașinii de cenzură a Internetului și împotriva taxei pe link!
Punct de vedere preliminar asupra reformei europene a dreptului de autor - dezbatere Ministerul Culturii
În data de 14 octombrie 2016, ApTI a trimis Ministerului Culturii un punct de vedere preliminar privind reforma legislației europene a dreptului de autor. Documentul completează comentariile ridicate verbal în cadrul dezbaterii publice organizate de minister în data de 11 octombrie, susținând opiniile asociațiilor EDRi (European Digital Rights) și Creative Commons.
Cerem dezbatere publică privind proiectul de lege de înregistrare a cartelelor pre-pay
În data de 6 septembrie, Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a publicat o nouă propunere de lege privind înregistrarea cartelelor pre-pay. Acesta este al cincilea proiect în ultimii 5 ani de zile care dorește ca toți cetățenii români care cumpără cartele pre-pay să își dea datele de identificare.
Comentarii punctuale proiect lege securitate cibernetică
Astăzi, 25 februarie 2016, ApTI împreună cu Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch, Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Centrul pentru Inovare Publică, Asociația Miliția Spirituală și Centrul de Resurse Juridice au transmis Ministerului pentru Comunicații și pentru Societatea Informațională comentarii punctuale, luate articol cu articol, pe propunerea de lege privind securitatea cibernetică.