Licențele Creative Commons 4.0 în română sunt acum disponibile

  • Posted on: 20 July 2020
  • By: Redacția ApTI
Creative Commons anunță publicarea traducerilor în limba română ale suitei de licențe 4.0 și CC0 (Domeniul Public). Aceste traduceri vin în beneficiul a aproximativ 30 de milioane de persoane vorbitoare de limba română.
 
Traducerile sunt rezultatul unui efort de un an, la care au participat experți ai Comisiei Europene. Traducerile au fost furnizate de traducătorii oficiali ai Comisiei Europene, coordonați de Pedro Malaquias (Legal Officer - Intelectual Property) și au fost revizuite de George Hari Popescu (Translation Assistant - Creative Commons).
 
Traducerile au urmat liniile directoare stabilite în suita 3.0 și au păstrat aceleași versiuni pentru majoritatea cuvintelor și frazelor legale. Cea mai importantă modificare a versiunii 4.0 este la cuvântul „distribuire”. Suita 4.0 este o traducere exactă a versiunii originale în limba engleză, fără adaptări la legile naționale. Întrucât „distribuire” este un cuvânt folosit în legea dreptului de autor din România și pentru a evita confuzia, pentru versiunea 4.0 a fost ales cuvântul „partajare”.
 
Găsiți aici traducerile licențelor:
 

Pentru mai multe detalii privind procesul de traducere, consultați pagina Wiki dedicată.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.