creative commons

"Furt: o istorie a muzicii", bandă desenată cu licență Creative Commons

 • Posted on: 28 June 2020
 • By: Redacția ApTI

Această bandă desenată înfățișează 2.000 de ani de istorie a muzicii. Pentru cei care cred că mixajele și eșantionarea au început odată cu YouTube sau cu platanele unui DJ, va fi șocant să afle că muzicienii au împrumutat – în mod intens – unul de la altul încă de la inventarea muzicii. Istoria din această carte curge de la Platon la Blurred Lines și mai departe.

CREATIVE COMMONS SUMMIT: Interactivitate, gamification, storytelling, traducere în română

 • Posted on: 14 May 2019
 • By: Redacția ApTI

Au participat vreo 400 de oameni: membri ai unor organizații din toată lumea, studenți, cercetători, profesori, activiști. Au fost vreo 180 de speakeri. Este normal, avînd în vedere că nu este o conferință tradițională, ci o întîlnire a unei comunități internaționale, formate din oameni implicați sau interesați de Creative Commons, resurse educaționale deschise etc.

Creative Commons Global Summit (13-15 aprilie, Toronto) a evidențiat puterea Rețelei Globale și a lansat Certificatele CC

 • Posted on: 23 April 2018
 • By: Redacția ApTI

Vreo 400 și ceva de oameni s-au adunat la Creative Commons Global Summit în Toronto (13-15 aprilie 2018), iar Ryan Merkley (CEO Creative Commons) a spus că este cel mai mare summit CC de pînă acum și, în consecință, cel mai mare eveniment cu și despre Creative Commons.

Creative Commons Global Summit 2017: o lume deschisă, mai multe resurse, o rețea mondială mai puternică

 • Posted on: 8 May 2017
 • By: Redacția ApTI

"Creative Commons 2017 Global Summit: Sharing and the Commons: What’s Next" a fost întâlnirea de la Toronto (28-30 aprilie) a peste 400 de oameni implicați în mișcarea Creative Commons (CC) în diverse moduri: afiliați, organizații partenere, instituții educaționale, avocați etc. 

În prezent, CC conturează o nouă strategie prin care vrea să ajungă la cât mai mulți creatori astfel încât să creeze o rețea mondială mai puternică. Subiectele de discuție din timpul conferinței s-au axat pe Future of the Commons, Policy & Advocay, Community & Movement.

Creative Commons 2017 Global Summit: atenția se mută de la conținut la creatorii de conținut

 • Posted on: 24 April 2017
 • By: George Hari Popescu

Titlul oficial este "Creative Commons 2017 Global Summit: Sharing and the Commons: What’s Next", pentru că acum organizația vrea să se focalizeze mai mult pe oamenii care creează conținut pe care-l licențiază apoi prin Creative Commons (CC). CC vrea să ajungă în curând la cât mai mulți creatori, în așa fel încât să se creeze o adevărată rețea în lume. Summit-ul va avea loc la Toronto, în perioada 28-30 aprilie.

Share. Use. Translate. Adapt.

 • Posted on: 20 October 2016
 • By: Valentina Pavel

ApTI, the Association for Technology and Internet, produced a series of short animated videos on privacy as part of a larger awareness campaign in Romania on data protection.

All materials are under an open licence and we launch this open invitation for everyone interested to translate the video series and adapt it to their local context.

Pages