06
Aug
2014
Valentina Pavel

Ghid pentru criptarea corespondenței electronice

Supravegherea în masă ne încalcă drepturile fundamentale și face ca exprimarea liberă să devină riscantă. Acest ghid explică pas cu pas cum vă puteți cripta scrisorile electronice, indiferent dacă folosiți GNU+Linux, Windows sau Mac OSX. Tot ce aveți nevoie pentru a putea trimite și primi scrisori electronice codificate sunt: un calculator cu conexiune la Internet, un cont de poștă electronică și aproximativ o jumătate de oră :)

Free Software Foundation (FSF) a lansat recent acest ghid, iar cu ajutorul unei rețele de voluntari acesta a fost tradus în 6 limbi. FSF luptă pentru drepturile utilizatorilor de calculator și promovează dezvoltarea de programe libere. Găsiți aici comunicatul cu primire la lansarea ghidului.

La traducerea în limba română au participat: Cătălin Frâncu, autorul proiectului www.dexonline.ro, Isus Stănescu și Nicu B. din partea proiectului www.gnuvideo.ro. Revizia a fost realizată de Fundația Ceata. Mai multe informații aici și aici.

1 comment

Dan, 10 August 2014 - 8:52am

Salut!

Admir efortul pentru a traduce acest ghid și orice fel de mișcare pentru mai multă intimitate virtuală... Însă de ce ghidul alege gpg4win? Ultimul update e din 2013-10, pe când GnuPT este atât actualizat (la fiecare versiune de GnuPG apare un nou GnuPT) cât și extrem de ușor de folosit, prin WinPT.

Tu ce părere ai ?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Reîncarcă Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.