Reforma copyright în UE > Trimite o carte poștală europarlamentarilor!

  • Posted on: 2 November 2017
  • By: Redacția ApTI

În 13 octombrie, am scris peste 80 de cărți poștale europarlamentarilor români despre cum ne afectează propunerea de reformă a copyright-ului în UE. Le-am transmis că nu vrem cenzura Internetului, limitarea libertății de exprimare și bariere pentru inovație și mediul de business digital. Ne ajuți și tu trimițând o ilustrată la Bruxelles?

 

Îți reamintim că, în septembrie, ApTI și ANBPR a lansat o campanie video despre reforma copyright în UE. Am intervievat video 10 persoane din medii diferite pentru a vedea cum ne va afecta noua propunere de directivă. Am aflat că textul nu oferă un cadru modern, ci doar favorizează marile industrii și corporații, aduce atingere modului esențial în care funcționează Internetul și nu răspunde cerințelor digitale actuale ale cetățenilor europeni.

Trimite și tu o carte poștală unui europarlamentar!

Urmează două voturi decisive în comisiile LIBE (probabil până la sfârșitul anului) și JURI (programat pentru ianuarie 2018) și apoi în plenul Parlamentului European (probabil cândva în primăvara 2018). Exprimă-ți și tu poziția față de reforma copyright în UE, printr-o ilustrată (sau mai multe) trimisă la Bruxelles!

 

Poți găsi ilustratele la ApTI Digital Hub sau le poți imprima chiar tu (descarcă de aici pachetul de ilustrate - fișier ZIP de 2,2MB). Adaugă pe verso adresa Parlamentului European (Parlement européen, Bât. Altiero Spinelli, 60 rue Wiertz / Wiertzstraat 60, B-1047, - Bruxelles, Belgium) și:

  • trimite ilustrata prin poștă SAU
  • adu-o la ApTI Digital Hub și ne ocupăm noi de trimiterea ei. 

Pe spatele ilustratei, adaugă un scurt text în care să spui de ce nu ești de acord cu propunerea de reformă copyright. Te poți inspira din textul propus de noi pe site-ul campaniei video. CONTĂM PE TINE?

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.