Dă share pe rețelele sociale!
Ai exemple de mesaje mai jos:

Libertatea de exprimare în UE este în pericol! Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

Este amenințat dreptul la link și dreptul la upload în UE. Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

Reforma copyright în UE: vrei să dai un link? Plătește! Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

Reforma copyright în UE: nu mai poți uploada ce vrei tu! Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

În plus:

  • Sună acum europarlamentarii pentru a le spune argumentat să voteze cu NU reforma copyright. Nu mai putem aștepta răspunsuri plicticoase politicoase pe mail, trebuie să acționăm direct. Folosește tool-ul SaveTheLink (în limba română) ca să-i suni gratuit.
  • Abonează-te la canalul ApTI pe YouTube pentru a vedea 10 perspective diferite despre impactul reformei copyright.
  • Scrie Ministerului Culturii (afaceri.europene@cultura.ro), Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene (cabinet.ae@mae.ro) și Guvernului (drp@gov.ro) să susțină o poziție negativă fermă! Iată mai jos un exemplu de text pentru e-mail.
  • Trimite europarlamentarilor cărți poștale în care-ți exprimi pe scurt poziția! Poți găsi ilustratele la ApTI Digital Hub sau le poți imprima chiar tu (descarcă de aici pachetul de ilustrate – fișier ZIP de 2,2MB). Adaugă pe verso adresa Parlamentului European (Parlement européen, Bât. Altiero Spinelli, 60 rue Wiertz / Wiertzstraat 60, B-1047, – Bruxelles, Belgium) și:
    • trimite ilustrata prin poștă SAU
    • adu-o la ApTI Digital Hub și ne ocupăm noi de trimiterea ei.

Către: ________________________

Doresc să-mi exprim punctul de vedere privind propunerea de reformă copyright în UE (din cadrul Directivei privind Piața Unică Digitală), inițiată de Comisia Europeană.

Textul propunerii nu ia suficient în considerare consumatorii și acordă avantaje și mai mari corporațiilor. Deși CE a promis un cadru legal modern în ceea ce privește dreptul de autor, aceasta nu servește scopului final, al unei piețe digitale unice caracterizată prin:

– accesul la informație;

– protecția utilizatorilor;

– încurajarea serviciilor și tehnologiilor digitale inovative și susținerea activităților economice.

Din contră, în loc să mărească oportunitățile pentru profesori, cercetători, instituții de protejare a patrimoniului și mediul de afaceri, propunerea de directivă este nu numai complet inadaptată mediului digital, dar nici nu răspunde cerințelor actuale ale cetățenilor, favorizând exclusiv marile industrii și corporații.

Vă rog să faceți presiuni pentru ca votul să fie defavorabil propunerii de directivă, mai ales din cauza Articolelor 11 și 13, care potențează cenzura online și împotriva amendamentelor 95 și 101, care ar împiedica inovația. Peste 120.000 de utilizatori de Internet nu sunt de acord cu aceste propuneri ieșite din contextul lumii actuale și sute de organizații s-au declarat revoltate de aceste inițiative ale Comisiei Europene.

Consider că este nevoie de o schimbare majoră de politică în ceea ce privește legislația dreptului de autor, în direcția în care creatorii, utilizatorii, profesorii și antreprenorii pot beneficia la potențial maxim de oportunitățile aduse de mediul digital.

Vă rog să transmiteți Comisiei punctul meu de vedere. Susțin poziția adoptată de Asociația pentru Tehnologie și Internet și rezumată pe site-ul campaniei “Reforma copyright în UE: implică-te și corectează!” – https://apti.ro/copyright-reform/

Vă rog să mă țineți la curent și să mă implicați în discuțiile online și față în față pe această temă de interes.

 

Campanie inițiată de Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI),
în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).