Dă share pe rețelele sociale!
Ai exemple de mesaje mai jos:

Libertatea de exprimare în UE este în pericol! Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

Este amenințat dreptul la link și dreptul la upload în UE. Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

Reforma copyright în UE: vrei să dai un link? Plătește! Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

Reforma copyright în UE: nu mai poți uploada ce vrei tu! Află mai multe la https://apti.ro/copyright-reform

În plus:

  • Sună acum europarlamentarii pentru a le spune argumentat să voteze cu NU reforma copyright. Nu mai putem aștepta răspunsuri plicticoase politicoase pe mail, trebuie să acționăm direct. Folosește tool-ul MEP Roulette de pe SaveTheMeme ca să îi suni gratuit.

  • Abonează-te la canalul ApTI pe YouTube pentru a vedea 10 perspective diferite despre impactul reformei copyright.

  • Scrie Ministerului Culturii (afaceri.europene@cultura.ro), Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene (cabinet.ae@mae.ro) și Guvernului (drp@gov.ro) să susțină o poziție negativă fermă! Iată mai jos un exemplu de text pentru e-mail.

Către: ________________________

Doresc să-mi exprim punctul de vedere privind propunerea de reformă a copyright-ului în UE (din cadrul Directivei privind Piața Unică Digitală), inițiată de Comisia Europeană și asupra căreia se va exercita în curând un vot în Comisia JURI din Parlamentul European.

Textul propunerii nu ia suficient în considerare consumatorii și acordă avantaje și mai mari corporațiilor. Deși CE a promis un cadru legal modern în ceea ce privește dreptul de autor, aceasta nu servește scopului final, al unei piețe digitale unice caracterizată prin:

- accesul la informație;

- protecția utilizatorilor;

- încurajarea serviciilor și tehnologiilor digitale inovative și susținerea activităților economice.

Din contră, în loc să mărească oportunitățile pentru profesori, cercetători, instituții de protejare a patrimoniului și mediul de afaceri, propunerea de directivă este nu numai complet inadaptată mediului digital, dar nici nu răspunde cerințelor actuale ale cetățenilor, favorizând exclusiv marile industrii și corporații.

Vă rog să faceți presiuni pentru ca votul să fie defavorabil propunerii de directivă, mai ales din cauza Articolelor 11 și 13, care potențează cenzura online și împotriva amendamentelor 95 și 101, care ar împiedica inovația. Peste 120.000 de utilizatori de Internet nu sunt de acord cu aceste propuneri ieșite din contextul lumii actuale și sute de organizații s-au declarat revoltate de aceste inițiative ale Comisiei Europene.

Consider că este nevoie de o schimbare majoră de politică în ceea ce privește legislația dreptului de autor, în direcția în care creatorii, utilizatorii, profesorii și antreprenorii pot beneficia la potențial maxim de oportunitățile aduse de mediul digital.

Vă rog să transmiteți Comisiei punctul meu de vedere. Susțin poziția adoptată de Asociația pentru Tehnologie și Internet și rezumată pe site-ul campaniei “Reforma copyright în UE: implică-te și corectează!” - https://apti.ro/copyright-reform/.

Vă rog să mă țineți la curent și să mă implicați în discuțiile online și față în față pe această temă de interes.

 

Campanie inițiată de Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI),
în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).