24
Mai
2013
Valentina Pavel

Stagiu de practică vara 2013

În perioada iunie-iulie și iulie-august chemăm studenți de la drept, comunicare, științe politice sau din zona tehnica la o lună de practică ceva mai specială. ApTI oferă 2 locuri de practică pentru fiecare perioadă menționată în parte, iar la finalul perioadei vom elibera un certificat de practică. Așteptăm să primim candidaturile celor care sunt curioși să învețe  lucruri noi și care își pot dedica cel puțin 2 ore pe zi pentru îndeplinirea task-urilor propuse sau pentru participarea la diferite evenimente organizate de noi. Lucrul se va face de acasă, iar programul va fi flexibil. Așa că nu trebuie să fii neapărat din București, ci doar să ai conexiune la internet.
 
Îți pasă de libertatea Internetului?
 
ApTI scoate la bătaie 2 locuri de practică pentru cei care vor să afle mai multe despre concepte ca Internet liber, neutralitatea rețelelor, date deschise, drepturi civile digitale și guvernanța internetului și aspectele juridice și de politici publice conexe.
 
Ce e ApTI și în ce credem?
 
Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) este o asociație nonguvernamentală care susține și promovează o lume digitală liberă și deschisă prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Un Internet liber este un mediu în care libertatea de exprimare și viața privată sunt respectate și garantate. O lume digitală deschisă reprezintă o garanție a accesului legal și sigur la beneficiile aduse de tehnologia informației. 
 
Ce voi face la internship?
 
// vei face parte din echipa de Strategic Litigation a ApTI 
// ne vei ajuta la promovarea activităților noastre 
// vei contribui la activitățile de informare și explicare pe care le face ApTI pentru a populariza conceptele de drepturi civile digitale
// vei fi implicat în grupuri de lucru, workshop-uri și dezbateri pe domeniile pe care ApTI le susține: reutilizarea datelor, transparența decizională, internet liber, libera exprimare, protecția vieții private
// vei beneficia de training pe subiectele promovate de asociație
// vei pregăti materiale pentru primul Forum Național de Internet Governance (RoIGF) 
 
Cum aplic?
 
Trimite până pe 2 iunie CV-ul care să cuprindă și lista activităților extra-școlare la care ai participat (sau organizat) până în prezent și un paragraf în care să ne spui de ce vrei să faci practică la ApTI. Așteptăm mesajul tău la adresa info@apti.ro și te rugăm să nu uiți să specifici perioada de practică pentru care optezi.
 
Pentru a afla mai multe informații despre noi, găsești aici activitățile pe care ApTI le-a susținut în 2012.

3 comments

Adi, 24 Mai 2013 - 11:27am

Este internship plătit, parțial plătit sau neplătit? Există vreo taxă de înscriere? https://ro.wikipedia.org/wiki/Internship

Fiindcă nu este menționat nimic în acest sens presupun că este neplătit (= voluntariat cf. cu Legea Voluntariatului nr. 339/2006) și fără taxe de înscriere, am dreptate?

L 339/2006:
"a) voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială; "
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=74382

Bogdan Manolea, 24 Mai 2013 - 2:54pm

Ai dreptate Adi - este un internship neplatit (din pacate nu avem mijloacele financiare) si nu exista taxe de inscriere!

 

Oana, 4 Iunie 2013 - 7:37pm

a aparut lista cu cei selectionati? si cei neselectati vor fi instiintati? multumesc.

Tu ce părere ai ?

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Reîncarcă Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.