parlamentari

Conturi de Twitter ale parlamentarilor români

  • Posted on: 26 March 2012
  • By: Redacția ApTI

Aşa cum arătam în arătam în articolul anterior, ApTI a colectat datele de contact ale parlamentarilor români, inclusiv cele din social media, acestea fiind disponibile pe agenda.grep.ro

Pentru a simplifica puţin lucrurile, am alcătuit şi o listă care conţine conturile de Twitter ale parlamentarilor români prezenţi în această reţea (un total de 43 de parlamentari, dintre care unii sunt foarte activi, iar alţii mai puţin) : https://twitter.com/#!/ApTI_ro/parlamentari-romani/members.

Întâlnire Internet fără cravată: „Parlamentari & Internet – love story or what?”

  • Posted on: 20 March 2012
  • By: Redacția ApTI

Asociația pentru Tehnologie și Internet – ApTI vă invită la o discuție liberă din seria de întâlniri „Internet fără cravată”.

Aceasta se va desfășura sub titlul „Parlamentari & Internet – love story or what?” și dorim să aducă la o discuție informală utilizatori români de Internet interesați de subiect, pornind de la proiectul de reutilizare a datelor publice din Parlament (www.HartaPoliticii.ro prin Octavian Costache), proiectul ApTI de agregare a datelor publice ale parlamentarilor și verificarea lor (http://agenda.grep.ro prin Bogdan Manolea) și utilizarea social media de către politicieni și parlamentari (STANDOUT/Facebrands.ro  prin Ionuț Oprea).
 
Scopul mesei rotunde, ca de altfel scopul principal al întâlnirilor „Internet fără cravată”, este de a purta discuții eficiente, într-o atmosferă relaxată, despre Internet în  România și nu numai, probleme, soluții și viitor. Această întâlnire își propune să discute despre modul cum pot folosi cetățenii datele publice despre parlamentari, pentru a fi informați despre ceea ce se întâmplă în Parlament, dar și pentru a putea vota informat la următoarele alegeri.
 
Întâlnirea va avea loc joi, 22 martie 2012, începând cu ora 18.00, la sediul Ceata. Acesta este situat în apropierea Pieței Corneliu Coposu, vis-a-vis de benzinăria OMV. Adresa exactă: Str. Corneliu Coposu nr. 39A, parter, ap. 3, sector 3, București (vezi harta).
 
Ca de obicei, intrarea este liberă, dar locurile sunt limitate. De aceea, vă rugăm sa vă înregistrați participarea la această întâlnire trimițând un email la Bogdan Manolea, director executiv ApTI: bogdan.manolea at apti.ro, 0721.205.603.

Comunicat de presă: cum votează parlamentarii cu privire la drepturile civile digitale

  • Posted on: 21 February 2012
  • By: Redacția ApTI

Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet (ApTI) a lansat o inițiativă menită să evidenţieze modul în care parlamentarii români îşi exprimă votul cu privire la iniţiativele legislative cu efect asupra drepturilor civile digitale (libertate de exprimare, dreptul la viaţă privată în era digitală, open copyright).

Inițiativa se bazează pe o colaborare cu site-ul www.hartapoliticii.ro, care deja colectează de patru ani date despre politicienii români. Harta Politicii este o platformă open source, fondată de Octavian Costache, care îşi propune să creeze o colecţie unitară şi centralizată de date despre activitatea parlamentarilor români din prezent şi trecut, inclusiv voturile exprimate de către aceştia în Parlament. Folosind aceste date în cadrul site-ului este posibilă marcarea (tagging) voturilor asupra proiectelor de lege şi propunerilor legislative ca fiind pentru sau contra unei anumite poziţii (sau orientări).
 
ApTi a identificat pe Harta Politicii proiectele de lege şi propunerile legislative care au efect asupra drepturilor civile digitale şi a marcat fiecare vot ca fiind pro sau contra acestor drepturi.  Ca urmare a marcării voturilor se realizează automat un clasament al parlamentarilor în funcţie de modul în care aceştia şi-au exprimat votul cu privire la drepturile civile digitale.