vanzari

Raport London School of Economics and Political Science: partajarea de fișiere este mai degrabă benefică pentru industria muzicală

  • Posted on: 11 October 2013
  • By: Redacția ApTI

Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 11.19

Un raport nou arată că partajarea de fișiere nu este dăunătoare vânzărilor din industria de divertisment, ba chiar dimpotrivă. London School of Economics and Political Science (LSE) a publicat un nou document prin care solicită guvernului Marii Britanii să ia în considerare și alte puncte de vedere decât cele ale industriei atunci când ia decizii cu privire la politici de aplicare a drepturilor de proprietate intelectuală, precum Legea privind economia digitală (Digital Economy Act DEA).

Raportul susţine că există dovezi puternice care demonstrează faptul că partajarea de fișiere ajută industria de divertisment, mai degrabă decât să îi dăuneze. În ultimii ani au fost publicate mai multe rapoarte de cercetare care arată că partajarea de fișiere poate avea efecte pozitive, dar acestea au fost de fiecare dată contracarate de către lobby-iștii din industrie. Acum, raportul LSE arată încă o dată faptul că industria de divertisment nu este afectată de partajarea de fișiere, iar cercetătorii demonstrează că persoanele care partajează fișiere cheltuiesc mai mulți bani pe divertisment decât ceilalți.

 „Contrar celor pretinse de industrie, industria muzicală nu este în faza de declin terminal, ci încă rezistă bine și face profituri sănătoase. Veniturile rezultate din vânzări digitale, servicii de abonare, difuzare și spectacole live compensează scăderea veniturilor din vânzarea de CD-uri sau înregistrări", afirmă Bart Cammaerts, lector la LSE și unul dintre autorii raportului.