ApTI vă invită la evenimentul "Când supravegherea câștigă alegeri. Utilizarea tehnicilor de micro-targetare în campaniile electorale"

  • Posted on: 5 November 2020
  • By: Redacția ApTI

Asociația pentru Tehnologie și Internet - ApTI vă invită la evenimentul "Când supravegherea câștigă alegeri. Utilizarea tehnicilor de micro-targetare în campaniile electorale"

ApTI susține evenimentul realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, cu sprijinul Privacy International, care va fi cuprinde o discuție pe tema micro-targetării politice în campaniile electorale, alături de Karolina Iwańska, expertă în politici publice la Panoptykon Foundation (Polonia).

Discuția va avea loc online (utilizând platforma Zoom) joi, în data de 12 noiembrie, între orele 18:00 – 19:30 și va include și o sesiune de Q&A. Discuția va avea loc în limba engleză.
 
Pentru a paricipa, vă rugăm vă utilizați link-ul:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwkdumgrDguGNRJmaqzjXM-B6j9rKdA53L-
 
Descriere atelier
 
Un studiu realizat în timpul a două alegeri consecutive în Polonia și publicat în 2019 de Fundația Panoptykon, în colaborare cu Fundația ePaństwo și SmartNet Research & Solutions, expune rolurile diferiților actori în procesul de difuzare a anunțurilor politice pe Social Media. Acestea demonstrează că Facebook joacă un rol-cheie în determinarea anunțurilor care vor ajunge la anumiți utilizatori și evidențiază neajunsurile politicilor de transparență ale Facebook și ale legii electorale poloneze.
 
Acest subiect este deosebit de relevant în timpul pandemiei - când formele tradiționale de campanie publicitate online, sperând să ajungă la/atingă și să convingă oamenii potriviți la momentul potrivit.
 
Prezentarea va explica modul în care funcționează micro-targetarea politică pe rețelele sociale, care sunt riscurile și provocările legate de aceasta și ce concluzii și lecții pot fi extrase din studiul polonez.
 
Invitat:
Karolina Iwańska este avocată și expertă în politici publice la Fundația Panoptykon - un ONG din Varșovia care militează pentru libertate și drepturile omului în societatea supravegherii.
 
Panoptykon identifică amenințările rezultate din practicile de supraveghere, intervine atunci când drepturile digitale sunt abuzate, dezvoltă și pledează pentru soluții legislative alternative, promovează spiritul critic și susține mobilizarea pentru schimbare. Munca Karolinei se concentrează pe supravegherea corporațiilor și modul în care platformele online și alte companii utilizează datele personale pentru a profila, viza și influența oamenii. Este Mozilla EU Tech Policy Fellow în 2019-2020 cu o temă axată pe publicitatea comportamentală.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.