micro targetare

Analiză privind reclamele politice pe Facebook în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare 2020

  • Posted on: 30 December 2020
  • By: Redacția ApTI
Analiza ApTI campanie parlamentare

În data de 6 decembrie 2020, au avut loc alegerile parlamentare în România, care au pus sub semnul întrebării modul desfășurării campaniei electorale în mediul online, în principal pe Facebook, prin metodele de profilare și direcționare ale reclamelor politice pe Facebook, tipul de mesaje promovate și sponsorii acestora. Motivul? Rezultatele alegerilor, în special cele obținute de un nou partid parlamentar pe eșichierul politic.
Astfel, scopul acestei analize este de a înțelege mai bine unde au direcționat partidele reclamele politice și, eventual, dacă s-a putut realiza o micro-targetare a utilizatorilor Facebook din aceste informații.

ApTI vă invită la evenimentul "Când supravegherea câștigă alegeri. Utilizarea tehnicilor de micro-targetare în campaniile electorale"

  • Posted on: 5 November 2020
  • By: Redacția ApTI

ApTI susține evenimentul realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent, cu sprijinul Privacy International, care va fi cuprinde o discuție pe tema micro-targetării politice în campaniile electorale, alături de Karolina Iwańska, expertă în politici publice la Panoptykon Foundation (Polonia).