Workshop OER la Timișoara și Arad
Am încheiat anul cu OER la Cluj și îl deschidem cu OER la Timișoara și Arad pe 17 ianuarie, respectiv pe 20 ianuarie.
Promovăm resursele educaționale deschise și continuăm să susținem seria de workshop-uri în care vorbim despre:
● ce sunt drepturile de autor și care sunt limitele lor
● ce sunt licențele libere și cum le poți aplica operelor tale
● cum poți refolosi opere licențiate deschis în biblioteca sau în operele tale
● ce sunt resursele educaționale deschise și cum le poți crea, folosi și beneficia de ele (aici vorbim și despre MOOC-uri)
Evenimentele sunt adresate tuturor celor interesați de această problematică - în primul rând bibliotecari, dascăli, editori și publiciști - dar și celor preocupați de libertatea publicațiilor din știință și cultură, precum și de accesul liber la informație.
Workshop-ul de la Timișoara este programat pentru vineri, 17 ianuarie, ora 9:00 și va fi ținut la Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Automatică și Calculatoare, sala A109 (Blvd. Vasile Pārvan, nr. 2).
Workshop-ul de la Arad va fi deschis de către domnul profesor Mihai Stanislav Jalobeanu, în data de 20 ianuarie, ora 12:00 în amfiteatrul Ciceo Pop din clădirea Rectoratului Universității de Vest Vasile Goldiș (Blvd. Revoluției). Atașat găsiți afișul evenimentului. La eveniment îi vom avea aproape pe Edu.Moodle Ro (mulțumim pentru realizarea afișului) și pe cei de la Departamentul de Informatică al UVVG.
Susținătorii acestui eveniment sunt semnatari ai Memorandumului de Înțelegere al Coaliției Resurselor Educaționale Deschise. Textul memorandumului este disponibil aici, iar orice persoane sau organizații ce sprijină și promovează conceptele de acces deschis și resurse educaționale deschise în România se pot alătura.
Toate materialele create în cadrului proiectului de informare asupra Resurselor Educaționale deschise sunt disponibile sub licență liberă și pot fi descărcate de pe Slideshare, Vimeo, Youtube și www.acces-deschis.ro/ro/oer.
Add new comment