Modificarea Condițiilor de utilizare ale Google: „sisteme automate vă analizează conținutul”

  • Posted on: 25 April 2014
  • By: Redacția ApTI

Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 12.8

Într-o actualizare a Condițiilor de utilizare arefente Gmail, Google a clarificat faptul că toate e-mailurile primite sau trimise de utilizatorii său sunt scanate de un software automat. Vorbind despre această decizie, un purtător de cuvânt al Google a declarat: „Vrem ca politicile noastre să fie simple și ușor de înțeles pentru utilizatorii noștri. Aceste modificări vor aduce mai multă claritate și au la bază reacțiile primite de-a lungul ultimelor câteva luni.” În noile Condiții de utilizare se arată că:

„Sistemele noastre automate analizează conținutul (inclusiv e-mailuri) pentru a vă oferi produse relevante, cum ar fi rezultate personalizate pentru căutările efectuate, publicitate adaptată și detectare a spamului și malware-ului. Această analiză are loc pe măsură ce conținutul este trimis și primit, precum și atunci când este stocat.”

Conținutul e-mailurilor este scanat pentru a facilita publicitatea orientată.

„Acesta nu este cel mai rău lucru pe care îl face Google ... Lucrurile cu adevărat periculoase pe care le face Google sunt lucruri precum informațiile stocate în cadrul Analytics, cookie-urile folosite pentru publicitate și profilurile pe care le poate realiza în cazul conturilor de utilizator individuale. Ar trebui să ne îngrijoreze cantitatea de informații despre indivizi deținute de Google, atât pentru că aceste informații sunt atractive pentru guverne, cât și întrucât uneori aceste informații sunt dezvăluite în diferite moduri”, a declarat Jim Killock, director executiv al organizației Open Rights Group.

Informații suplimentare:

(Articol de Andrew Walsh – intern EDRi)

Licenţă: Creative Commons Atribuire 3.0

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.