Discuții despre protecția datelor personale la festivalul One World Romania

  • Posted on: 11 March 2016
  • By: Valentina Pavel

La fel ca anul trecut, ApTI s-a alăturat festivalului de film documentar One World Romania adoptând filmul "Democracy” - un film despre lupta politică din spatele adoptării unei reforme în domeniul protecției datelor personale.

Vă invităm alături de noi la discuții pe marginea filmului după proiecțiile de vineri 25 martie, 18:00, Cinema Eforie & sâmbătă 26 martie, 12:00, Hollywood Multiplex (Vitan mall).

Protecția datelor personale este una dintre cele mai acute probleme ale prezentului. Cu toții profităm zilnic de varii oferte găsite pe web; însă căutările noastre lasă o cantitate abundentă de ‘urme digitale’ - informații despre viețile noastre private în formate digitale ușor de procesat. Documentarul analizează procesul și tensiunile din spatele luptei politice pentru o nouă legislație europeană a protecției datelor personale. Timp de doi ani, filmul urmărește o serie de persoane-cheie din spatele reformei Comisiei Europene cu privire la această problemă. O schiță alertă, credibilă a democrației puse în practică.

Festivalul internațional de film documentar și drepturile omului One World Romania revine în perioada 21-27 martie la București, cu cea de-a noua ediție. Această ediție vă va aduce în atenție 60 de filme documentare – proaspete, pline de emoție, presărate pe alocuri cu cinism și cruzime, dar și cu doze mari de empatie și umor. Filmele din cadrul One World Romania 2016 sunt împărțite în nouă secțiuni tematice – "Cabinetul de criză al Europei", "Valiza de refugiați", "Focus: Orientul Apropiat", "Drepturi și strâmbe", "Ochiul vânăt al dragostei noastre", "Trăim ca să muncim?", "Dinolo de cămașa de forță", "Delicatessen" și "Kinedok" și vor fi proiectate la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco și Hollywood Multiplex (Vitan).

Democracy (trailer: bit.ly/1TzLFb7 | descriere: bit.ly/1RbTlKe) 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.