protecţia datelor personale

Participă la webinariile GRATUITE pentru ONG-uri: Protecția datelor personale (7 nov.) + Drepturi de autor (20 nov.)

  • Posted on: 31 October 2017
  • By: Redacția ApTI

În colaborare cu Asociația TechSoup, organizăm două webinarii țintite către reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din România. Inițiativele fac parte din programul ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.

7 noiembrie 2017-ora 17:00 -> "Protecția datelor în cadrul unui ONG"

20 noiembrie 2017-ora 17:00 -> "Drepturi de autor și licențe libere. Promovarea conținutului deschis"

Discuții despre protecția datelor personale la festivalul One World Romania

  • Posted on: 11 March 2016
  • By: Valentina Pavel

La fel ca anul trecut, ApTI s-a alăturat festivalului de film documentar One World Romania adoptând filmul "Democracy” - un film despre lupta politică din spatele adoptării unei reforme în domeniul protecției datelor personale.

Vorba unui cititor ApTI - ne zbatem în loc să dezbatem cardul de sănătate

  • Posted on: 15 January 2015
  • By: Valentina Pavel

Vineri, 16 ianuarie 2015 de la ora 10:00, Ministerul Sănătății organizează o dezbatere publică despre cardul național și cardul european de sănătate.

Despre Proiectul de Acord între SUA și UE privind transferul și folosirea datelor despre pasageri

  • Posted on: 1 December 2011
  • By: Redacția ApTI

Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 9.23

În data de 17 noiembrie 2011, oficiali ai SUA și UE au parafat proiectul de acord care permite companiilor aeriene să transmită date despre pasageri (passenger name record – PNR) către Departamentul pentru Securitate Națională al SUA (DHS). Deși acordul nu poate intra în vigoare fără aprobarea Consiliului și Parlamentului European, membrii Parlamentului European au putut citi proiectul doar într-o sală închisă, în care nu puteau lua notițe și nici face copii.

Săptămâna aceasta, textul complet al acordului, care va fi supus votului Parlamentului European, a fost făcut public; textul reflectă însă eșecul abordării problemelor ridicate de către Parlament, precum și o serie de deficiențe în ceea ce privește protecția datelor, protecția drepturilor fundamentale și dreptul la un proces echitabil.

În rezoluția sa din 5 mai 2010, Parlamentul arăta că acordul PNR trebuie să ia forma unui tratat, să recunoască dreptul fundamental la liberă circulație, să interzică utilizarea datelor despre pasageri pentru operaţiuni de data mining și pentru realizarea de profiluri ale pasagerilor și să ia în considerare “datele despre pasageri care pot fi disponibile din alte surse care nu sunt prevăzute în acorduri internaționale, precum sisteme informatice pentru rezervări, localizate în afara UE”. Acordul propus nu îndeplinește aceste criterii și nu menționează niciunul dintre aceste aspecte.