reforma

Reforma copyright și impactul asupra mediului digital

  • Posted on: 3 November 2016
  • By: Valentina Pavel

Împreună cu IAB România, organizăm o dezbatere pe tema propunerii de reformă a drepturilor de autor și impactul asupra mediului digital. Evenimentul va avea loc joi, 10 noiembrie 2016, începând cu orele 16.00, la We Love Digital Hub - Unirii (Strada Radu Vodă, 17).

Discuții despre protecția datelor personale la festivalul One World Romania

  • Posted on: 11 March 2016
  • By: Valentina Pavel

La fel ca anul trecut, ApTI s-a alăturat festivalului de film documentar One World Romania adoptând filmul "Democracy” - un film despre lupta politică din spatele adoptării unei reforme în domeniul protecției datelor personale.

Răspunsul Președintelui Comisiei Europene cu privire la reforma legislației europene pentru protecția datelor

  • Posted on: 22 July 2015
  • By: Valentina Pavel

Anunțam într-un articol anterior că printr-o inițiativă EDRi (European Digital Rights), ApTi alături de 65 de organizații internaționale, au trimis o scrisoare Președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker pentru a cere ca promi

Societatea civilă internațională cere Comisiei Europene respectarea promisiunilor privind protecția datelor personale

  • Posted on: 21 April 2015
  • By: Valentina Pavel
ApTI s-a alăturat coaliției de organizații internaționale care cer Uniunii Europene finalizarea reformei privind datele personale prin păstrarea unor standarde înalte de protecție. Demarând procesul de reformă, Uniunea Europeană a făcut promisiuni că nu va coborî sub nivelul de protecție al Directivei 95/46/EC. Cu toate acestea, scurgeri de documente arată că această promisiune nu se respectă.

Reforma drepturilor de autor - urgent necesara

  • Posted on: 10 March 2015
  • By: Bogdan Manolea
ApTI susține alaturi de ORDU și Copy-me.org raportul de evaluare a legilor drepturilor de autor înaintat de Julia Reda în cadrul Parlamentului European. Considerăm binevenită o revizuire a directivelor UE care să faciliteze deschiderea regimului social/legal în care cultura și informația sunt împărtășite. De asemenea, salutăm adaptarea legilor de proprietate intelectuală la realitatea în care acest schimb are loc în prezent și modul în care este facilitat de către noile tehnologii, în special Internetul.

Reforma legislației UE privind protecția vieții private: ce puteți face

  • Posted on: 23 May 2013
  • By: Redacția ApTI

Articol preluat din Newsletter-ul EDRi 11.10

Reforma legislației UE privind protecția datelor cu caracter personal și a vieții private a intrat într-o etapă extrem de importanță. În momentul de față, există peste 4000 de amendamente depuse în Parlamentul European la Propunerea de Regulament privind protecția datelor, iar parlamentarii încearcă să ajungă la un compromis,  pentru a putea vota, înainte de vacanță de vară, asupra raportului întocmit de europarlamentarul Jan Philipp Albrecht.

Săptămâna trecută, o coaliție alcătuită din grupuri europene și internaționale care activează în domeniul drepturilor digitale (Access, Bits of Freedom, Digitale Gesellschaft, La Quadrature du Net, Open Rights Group, Panoptykon, Privacy International și EDRi) au organizat o „tabără” de trei zile pentru activiști, într-o încercare de a contrabalansa eforturile uriașe depuse de grupurile de lobby în Parlament în ultimele câteva luni.

Campania nakedcitizens.eu este un răspuns la aceste acțiuni de lobby fără precedent. Campania a debutat cu publicarea unui raport în care s-a evidențiat faptul că multe dintre amendamentele depuse în Parlamentul European riscă să submineze grav dreptul la viață privată al cetățenilor UE. Scopul taberei de săptămâna trecută, ca parte a campaniei, a fost acela de a îi pune pe activiștii din societatea civilă și pe susținătorii vieții private în legătură cu parlamentarii europeni și de a explica de ce unele propuneri ar afecta dreptul la viață privată ale cetățenilor UE.

Ce puteți face