nn

Conferinta despre Neutralitatea Internetului. Bucuresti. 5 Iunie 2012

  • Posted on: 10 May 2012
  • By: Bogdan Manolea

Am pus in discutie de mai multe ori pe acest site, dar si direct autoritatilor publice subiectul neutralitatii Internetului. Cum accesul la reteaua mondiala nu mai este de mult un lux, ci mai degraba un drept legal (asa cum este prevazut in dispozitiile privind serviciul universal), este important sa ne axam si asupra modului cum se face acest acces la Internet.

Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web, pune cel mai bine punctul pe i cind vorbim de ceea ce trebuie sa insemne Neutralitatea Internetului:  "fiecare client trebuie sa poate accesa fie serviciu online, iar fiecare serviciu online trebuie sa poata accesa fiecare client".

La doar o zi dupa ce Olanda a adoptat prima lege din Europa care garanteaza acest principiu, va propunem sa participati la o conferinta pe tema Neutralitatea reţelelor şi sustenabilitatea internetului organizata de catre ApTI in colaborare cu ANCOM pe data de 5 Iunie 2012, in Bucuresti. 

Participarea este libera, dar inregistrarea este obligatorii. Agenda, invitatii si formularul de inregistrare (obligatoriu de completat inainte de eveniment) sunt disponibile pe pagina ANCOM.